Villa Serena

Emily Robertson mag niet klagen. Ze woont in een gerestaureerde boerderij in Toscane, met drie schattige kinderen en een succesvolle en liefhebbende man een mooier leven kan ze zich niet wensen.
Toscane_Boeken_VillaSerena.jpg
Maar wanneer haar man haar per sms dumpt, zit ze met de handen in het haar. Hoe moet ze zich redden, ver weg van de grote stad, zonder man, zonder geld, met een incompleet woordenboek Italiaans en een psychotische schoonmaakster? Terwijl Emily probeert haar leven weer op de rails te krijgen, zorgen haar kinderen voor nog meer complicaties.

Haar oudste dochter is hopeloos verliefd op de locale casanova, haar middelste dochter lijdt aan een gevaarlijk ondergewicht en haar liefste jongste is eigenlijk een kreng. Het enige lichtpuntje lijken haar dorpsgenoten uit Monte Albano te zijn. Tot Emily’s verrassing en opluchting wordt ze al snel opgenomen in het dorpse leven. En dat is vele malen ingewikkelder dan ze ooit had kunnen denken.

Ze maakt kennis met de archeoloog Murello, die op haar terrein bezig is met opgravingen, een punt van hevige discussie in het dorp. Van lieverlee leert ze veel over de onderlinge verhoudingen en de historische achtergronden. Ten slotte speelt Murello een belangrijke rol bij de verrassende ontknoping. Het verhaal is boeiend geschreven, door een auteur die Italië goed kent en zelf met een archeoloog getrouwd is.

Villa Serena
Domenica de Rosa
Boekerij, 2010
ISBN 9789022553213
€ 8,75 (paperback)
€ 6,99 (Ebook)