Wandelen in Toscane

Al wandelend ontdek je de meest authentieke plekken van Toscane. Je hebt de tijd om alles goed in je op te nemen, van het bijzondere kleurenpalet van de heuvels tot de zoet ruikende bloemen die in het voorjaar uitbundig bloeien. 

De ideale tijd om te wandelen is het voorjaar (van begin april tot en met half juni) en het najaar (september/oktober). Ga je in de zomer, als de temperatuur overdag makkelijk kan oplopen tot veertig graden, op pad, vertrek dan vroeg in de ochtend en zorg ervoor dat je op het heetst van de dag niet zonder water, zonnebrandcrème en een beschermend hoofddeksel door een verlaten natuurgebied loopt.

Toscane_sport-wandelen.jpg

Een overzicht van maar liefst 690 wandelroutes in Toscane vind je via deze link. Ook op de website van Trekking Italia vind je een uitgebreide selectie wandelroutes in Toscane.

Wil je liever met een gids op pad, kijk dan eens op de website van Walk about Tuscany. Eigenaar Gianni biedt een heel scala aan wandelingen door heel Toscane aan, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Of je nu wil genieten van de Chianti of liever door de Val d’Orcia trekt, Gianni weet de mooiste routes en beschikt over de beste gidsen.