Agenda September

In de Agenda voor september zie je in Toscane en Florence (wijn)festivals en mooie exposities.

Evenementen en Festivals

La Festa di Rificolona
Elk jaar op de avond van 7 september schittert de stad Florence in het licht van honderden lampions en lantaarns. Ter ere van het Festa di Rificolona wordt er een grote lampionoptocht gehouden. Al zingend trekt een hele stoet kinderen en volwassenen door de stad, elk met een eigengemaakte of gekochte lampion of lantaarn.

Estate Fiesolana
Het Romeinse amfitheater in Fiesole, een mooi plaatsje net buiten Florence, vormt ’s zomers het toneel voor schitterende concerten en optredens tijdens het festival ‘Estate Fiesolana’ (Zomer in Fiesole). Het is een van de oudste openluchtfestivals van Italië. Tijdens de vijfenzeventigste editie van 15 juni tot en met 12 september 2023 geniet je deze zomer van muziek, theater, films en andere voorstellingen in het decor van het antieke Romeinse theater. Meer informatie en het programma op de website van Estate Fiesolana.

Wijnfestival Festa dell’Uva
Het wijnfestival Festa dell’Uva in Impruneta beleeft dit jaar zijn 97e editie, tussen 3 september en 1 oktober 2023. Zondag 1 oktober is de grote dag van het druivenfestival met een parade van prachtige dansgroepen en wagens.

impruneta-festa-dell-uva

Palio dei Cuchi
In Asciano, een dorpje in de buurt van Siena, vindt op de tweede zondag van september (10 september) de Palio dei Ciuchi plaats, een ezelrace waarbij zeven stadswijken strijden om de eer.

Lichtjesfeest in Lucca
De Luminara di Santa Croce, op 13 september, is het grootste feest van Lucca. Er wordt dan ook van alles georganiseerd, zoals een plechtige processie waarbij de Volto Santo (Heilige Gezicht) door de stad wordt gedragen. De hele route wordt schitterend verlicht door duizenden kaarsen.

Wijnfestival Vino al Vino
Tijdens het wijnfestival Vino al Vino wordt Panzano ingenomen door lokale wijnboeren, die iedereen graag laten proeven van hun wijn. Het kleine wijnfestival wordt gehouden van 15 tot en met 17 september 2023.

Foto Antiquaria
Op de laatste zondag van april en september is het Piazza Grande in Arezzo the place to be voor liefhebbers van fotografie.

L’Eroica
L’Eroica is een bijzondere wielerkoers in de Chianti bij Siena in Toscane. Deze race is zo bijzonder omdat de route de deelnemers over de zogenaamde strade bianche, onverharde witte straten, voert. De wedstrijd gaat over diverse afstanden en wordt verreden op 30 september en 1 oktober 2023. Deelnemers rijden op fietsen die gemaakt zijn vóór 1987.