Toscane per fiets en slapen in een agriturismo

Dol op fietsen? Ga dan logeren bij deze bijzondere, sfeervolle agriturismo gelegen in het hart van Toscane, niet ver van beroemde kunststeden als Florence, Pisa, Lucca en Siena. Agriturismo Montalbano ligt midden in prachtige natuur met bossen, olijfbomen, cipressen en wordt omgeven door de Montalbana-heuvels.

Toscane_montalbano-2a.jpg

Agriturismo Montalbano is eigendom van de bekende, succesvolle oud profwielrenner Andrea Taffi en zijn vrouw. Gedurende zijn actieve loopbaan heeft Taffi diverse grote wedstrijden gewonnen. Hij werd onder meer Italiaans kampioen en won Parijs-Brussel, de Ronde van Lombardije, de Ronde van Vlaanderen en – volgens hemzelf zijn grootste overwinning – Parijs-Roubaix in 1999. Hij heeft ook diverse jaren deelgenomen aan de Tour de France. Nu runt hij samen met zijn vrouw zijn eigen agriturismo. Onder zijn begeleiding kun je ook excursies per mountainbike of racefiets ondernemen (tegen betaling).

Het kleinschalige complex is ontstaan na restauratie van een oude watermolen met bijgebouwen uit de zestiende eeuw. De restauratie is smaakvol, met hoogwaardige materialen uitgevoerd en met respect voor de authentieke kenmerken. Er zijn zeven appartementen, die met warme kleuren zijn ingericht en voorzien van alle moderne gemakken zoals airco, afwasmachine en internet. Er is een gezellige lounge ruimte waar je eventueel andere gasten kunt ontmoeten.