Op zoek naar een leuk appartement in Siena?

Wakker worden van de klokken van de Duomo of een blik uit het raam werpen en de Torre del Mangia zien afsteken tegen de blauwe lucht? In hartje Siena kan het!

De redactie van Toscane-Nu selecteerde drie prachtige appartementen in het historisch centrum van Siena.

Toscane_app-siena-comillia.jpg

Appartamenti Camollia

Op de bovenste verdieping van een historisch gebouw vind je zelfstandige appartementen met uitzicht op het oude centrum van Siena. De appartementen van Appartamenti Camollia zijn klassiek ingericht en beschikken over een eetkamer en een kitchenette met koelkast, vaatwasser en wasmachine. Alle appartementen zijn voorzien van een slaapbank op de zolderverdieping.

Let wel: Camollia Appartamenti ligt op de vierdee verdieping van een 15de-eeuws gebouw zonder lift, waardoor je 92 treden beklimmen om uw kamer te bereiken. Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn dus.

Toscane_app-siena-soggiornojpg.jpg

Siena Soggiorno

Deze appartementen met eigen kookgelegenheid liggen aan het Piazza del Campo! Siena Soggiorno is gevestigd in een gerestaureerd 14e-eeuws herenhuis en heeft originele plafonds met houten balken en terracotta- of tegelvloeren. Alle appartementen zijn ingericht met eenvoudige rustieke meubels. Sommige kamers bieden uitzicht op het plein, andere beschikken over een balkon. Ze zijn allemaal voorzien van een lcd-televisie en een volledig uitgeruste keuken of kitchenette. 

Toscane_app-siena-residenze.jpg

Residenze d’Epoca Palazzo Coli Bizzarrini

Deze luxe appartementen zijn gevestigd in een prachtig, historisch 16de-eeuws gebouw met zorgvuldig behouden, indrukwekkende kenmerken, op slechts een steenworp afstand van het oude, historische hart van Siena. Het originele ontwerp van het gebouw wordt toegeschreven aan de beroemde Italiaanse architect Baldassere Peruzzi en dateert uit 1520. Het gebouw is al sinds 1906 en tot op heden in bezit en beheer van de familie Coli Bizzarrini en is door de Italiaanse minister voor kunst en cultuur erkend om zijn speciaal historisch belang.

De oude historische schoonheid van het gebouw weerspiegelt zijn omgeving in het hart van de prachtige stad van Siena en het hotel biedt panoramisch uitzicht op de gehele stad. De schitterende originele kenmerken bieden een glimp van het illustere verleden van het gebouw.
De klassieke schoonheid van de appartementen zorgt ervoor dat ze de ideale uitvalsbasis bieden voor het ervaren van de oude pracht van deze indrukwekkende stad.

Meer appartementen in Siena vind je via Booking.com