Piazzale Michelangelo in Florence

Hoog boven het centrum van Florence ligt het Piazzale Michelangelo, dat niet alleen de naam van de beroemde kunstenaar draagt maar ook een bronzen kopie van een van zijn beroemdste beelden, de David. Vanaf dit plein heb je een magnifiek uitzicht over de stad en kun je de koepel van de Duomo prachtig op foto vastleggen. 

Toscane_monumenten-Piazzale-Michelangelo1.jpg

Breng wanneer je weer naar beneden wandelt, zeker ook ene bezoek aan de Giardino delle Rose, een prachtige rozentuin die net als het Piazzale Michelangelo is ontworpen door Giuseppe Poggi. Naast rozen in alle kleuren vind je er heerlijke schaduwplekjes, een Japanse tuin en twaalf kunstwerken van de Belgische kunstenaar Folon.

Over de rozentuin

De tuin is het hele jaar open van 8.00 uur tot zonsondergang. In mei en juni is de tuin op zijn mooist, dan staan er meer dan 1000 verschillende rozen in bloei (waaronder 350 antieke soorten).

Er zijn meerdere ingangen naar de rozentuin. De eerste entree vind je als je vanaf San Niccolò komt, dan kun je op de kruising van Via del Monte Alle Croci en Via di San Salvatore al Monte (trap) een klein hekje door dat tijdens de openingstijden altijd open staat. De hoofdingang van de tuin is halverwege de trap (Via di San Salvatore al Monte) die naast de Piazzale Michelangelo (net voor de ijssalons van het plein) naar beneden loopt. De tuin is ook toegankelijk voor kinderen, die hier even heerlijk op adem kunnen komen na al die kunst.

Toscane_monumenten-Piazzale-Michelangelo2.jpg