Een huis in Toscane

Als de Amerikaanse Frances Mayes een verlaten villa koopt op het platteland van Toscane treft ze verbleekte fresco’s aan onder het stucwerk in haar eetkamer, een wijngaard die is overgroeid door braamstruiken, en een verdwaalde schorpioen onder haar kussen. 
Toscane_Boeken_huis_toscane.jpg

En vanuit haar traditionele keuken en haar simpele moestuin bereidt zij tientallen heerlijke recepten voor alle seizoenen, die allemaal in dit boek staan opgetekend.

Op de altijd levendige plaatselijke markten en in de stadjes in de naburige heuvels van Toscane, gaat Mayes op zoek naar de nuances van het Italiaanse landschap, de geschiedenis en de keuken. Elk avontuur brengt nieuwe verrassingen met zich mee – de perfecte pannetone, een onvergetelijke wijn, of beschilderde Etruskische graven.
Mayes doet kortom in Een huis in Toscane wat Peter Mayle deed voor de Provence – ze schrijft met geestdrift en passie over de genoegens van een ander land. 

Een huis in Toscane is een wereldwijde bestseller, een must voor iedereen die van Italië houdt. Het boek is verfilmd als Under the Tuscan Sun met Diane Lane in de hoofdrol.

Een huis in Toscane
Frances Mayes
Cicero, 2014
ISBN 9789462370784
€ 12,50 (hardcover – alleen nog tweedehands verkrijgbaar)
€  7,99  (Ebook)