Verloren onschuld

Elizabeth George brengt in Verloren onschuld het beste van twee werelden bij elkaar: de oer-Engelse Lynley en Italië. Wanneer de 9-jarige Hadiyyah Upman plotseling verdwijnt uit Londen, is sergeant Barbara Havers er net zo kapot van als de vader van het meisje. Hadiyyah is Barbara’s buurmeisje, met wier familie ze goed bevriend is. Omdat het meisje in het gezelschap van haar moeder was, staat de politie machteloos. 

Toscane_Boeken_Verloren-onschuld.jpg

Vijf maanden later wordt Hadiyyah ontvoerd van een druk marktplein in de Toscaanse stad Lucca, waar ze bleek te wonen met haar moeder. De lokale politie start een grootschalig onderzoek. Barbara wil afreizen naar Toscane, maar krijgt daarvoor geen toestemming van haar leidinggevende. Geheel tegen de regels in speelt ze informatie over de zaak door aan een van de landelijke sensatiekranten, met als doel de politie onder druk te zetten om toch iemand uit hun gelederen naar Italië te sturen. 

Door Barbara’s actie duikt Scotland Yard boven op de zaak. Maar in plaats van Barbara mag Thomas Lynley afreizen naar de Italiaanse stad. De zaak wordt bemoeilijkt door taalproblematiek en verschillen in lokale gewoonten en door het feit dat de Italiaanse autoriteiten zo snel mogelijk iemand verantwoordelijk willen stellen voor de ontvoering. Wie dan ook… 

Verloren onschuld
Elizabeth George
A.W. Bruna Uitgevers, 2014
ISBN 9789022998779
€ 19,75 (paperback)
€  7,99 (ebook)