Camping La Chiocciola

Camping La Chiocciola ligt centraal in Italië, even ten westen van Arezzo, niet zo ver van de toeristische parels Florence en Siena. Ook Perugia (Umbria) is dichtbij. Kortom, de perfecte uitvalsbasis om de mooie provincie Toscane te ontdekken. 

Op camping La Chiocciola liggen drie mooie zwembaden. Rondom de baden ligt een terras en er is een grote ligweide, beide voorzien van comfortabele ligbedden en parasols. Nieuw zijn het voetbal- en volleybalveld. Ook is er een goed restaurant met een terras dat prachtig uitzicht biedt op de glooiende heuvels in de omgeving. De ideale plek om de Toscaanse keuken te proberen onder het genot van een glaasje Chianti wijn.

Toscane_La_Chiocciola_01.jpg

Op camping La Chiocciola is Wi-Fi aanwezig (tegen betaling). Neem in het voor- en naseizoen wel wat warmere kleding mee, want het kan ’s avonds aardig afkoelen. Speciaal voor de hengelaars noemen we het riviertje de Ambra, dat direct langs de camping kronkelt. In het laagseizoen kan je het meest genieten van de Ambra, want door de droge, warme zomers daalt het waterpeil in het hoogseizoen.

In de Toscaanse steden in de omgeving (Florence, Siena, Arezzo) vind je een schat aan kunst en cultuur en veel authentieke Italiaanse sfeer. Het landschap van Toscane is wereldberoemd om zijn vriendelijke karakter en de bijzondere lichtval die veel schilders heeft geinspireerd. Met de wijnboerderijen en de talloze olijfboomgaarden is het de ideale plek voor een rustgevende vakantie in een zuidelijk tempo. ‘La Chiocciola’ betekent tenslotte: de slak!

Camping La Chiocciola
Via Giulio Cesare 14, Capannole

Toscane_La_Chiocciola_02.jpg