Camping La Principina

Camping La Principina ligt in een rustige, groene omgeving, in een mooi pijnbomenbos dat grenst aan de duinen van de Italiaanse kust in Toscane. Het strand ligt op 800 meter en is via een autovrij fiets- en wandelpad gemakkelijk bereikbaar. Op het strand kun je kiezen voor een openbaar deel of het gedeelte van de strandclub, waar je ligbedden en parasols kunt huren. 

Camping La Principina is een goede keuze voor jong en oud. Er is een geheel nieuw en modern zwembad met kindergedeelte. Kinderen kunnen zich ook op het droge vermaken onder leiding van het enthousiaste animatieteam. Intussen kunnen ouders hun medekampeerders uitdagen tijdens een wedstrijdje (tafel)tennis, voetbal, volleybal, minigolf of jeu de boules. Een verfrissend drankje wacht op u aan de bar.

Toscane_La_Principina_02.jpg

Maremma

Uiteraard wil je tijdens een vakantie op camping La Principinina er ook op uit trekken. Er is voldoende te zien in Toscane. Op een paar minuten rijden ligt, tussen Piombino en het schiereiland van Orbetello een heel mooi Toscaans natuurgebied, Parco della Maremma. Het uitgestrekte park was ooit grotendeels moeras en er werken nog echte cowboys, de zogenaamde ‘butteri’. Het park is uitermate geschikt voor een fiets- of kanotocht. Maar ook tijdens een stevige (avond)wandeltocht kunt u dit deel van Toscane verkennen. ‘s Avonds hoort en ziet u de dieren uiteraard beter dan overdag.

Toscane_La_Principina_03.jpg

Grosseto

Een paar kilometer landinwaarts ligt Grosseto. Het is de enige grote stad in deze streek. Het ommuurde oude centrum is erg mooi en vol leuke winkels en eethuisjes. De kuststreek is hier prachtig, met rotsen afgewisseld door zandstranden. Voor de kust ligt Elba, het eiland waar Napoleon een deel van zijn verbanning uitzat. Vanaf Piombino gaat een regelmatige veerdienst naar het eiland.

Na een enerverende dag heet camping La Principina u weer van harte welkom. Heb je onderweg niet gegeten dan kan je levensmiddelen kopen in de kampwinkel met onder meer streekproducten, je kan terecht voor een afhaalmaaltijd of je kan je laten verwennen in het restaurant. Een bezoek aan de bioscoop in de openlucht is wellicht een mooie afsluiting van een actieve dag. Op camping La Principina in Italië heeft iedereen de tijd van z’n leven!

Camping La Principina
Via del Dentice 10, Principina a Mare