Camping Le Marze

Strandcamping Le Marze ligt aan de Toscaanse kust bij Marina di Grosseto. De camping ligt een beetje het binnenland in, op 500 meter van het privézandstrand in een dennenbos dat deel uitmaakt van het nationale park van Maremma. Een mooi wandel- c.q. fietspad brengt je van de camping naar het privézandstrand. 

Kampeerders komen graag op het park Le Marze. De camping is in een cirkel gebouwd waardoor er een speciale sfeer ontstaat. Voor alle leeftijden is er wel iets te beleven. De kleinste kampeerders kunnen terecht in een kinderclub of een speeltuin. Bij het opzetzwembad is toezicht aanwezig. Daarnaast worden er op het park voor de oudere campinggasten van Le Marze tal van activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan toernooien, dans- en gymnastieklessen. Ook ’s avonds is er volop vertier op Camping Le Marze. Als het dan later op de avond op de camping wat rustiger wordt gaan de jongeren naar het strand om daar verder feest te vieren.

Toscane_La_Marze_02.jpg

Strand

Het strand aan de Middellandse Zee is vrij toegankelijk. Op het privéstrand, waar ligbedden en parasols te huur zijn en een strandpaviljoen aanwezig is, is het aangenaam verblijven. Op het strand kun je genieten van de zon, maar je kunt er ook surfen of kanoën. Er wordt van alles georganiseerd.

Toscane_La_Marze_01.jpg

Omgeving

Camping Le Marze heeft een centrale ligging voor het maken van dagtochten naar Rome, Florence of Siena, of voor een boottocht naar het eiland Elba. Wij raden de campinggasten aan om de hoofdstad Portoferraio niet over te slaan. In dit gebied vind je nog ongerepte natuur, met prachtige kleuren en heerlijke geuren. Van april tot oktober is het klimaat zacht. Vanaf camping La Marze kun je ook rechtstreeks naar Siena met een bus.

Castiglione, een stadje aan de andere kant van Marina di Grosseto, is erg de moeite waard. Er zijn gezellige restaurantjes, leuke barretjes, ontspannen sfeer en een kasteel om te bezoeken. De badplaats Marina di Grosseto ligt op 3 kilometer van camping Le Marze. Het hoort bij het op 15 kilometer gelegen Grosseto en kent een lang en breed zandstrand. Dankzij de geweldige voorzieningen en de keus uit de vele activiteiten, is Le Marze een prima camping om met de hele familie een geweldige vakantie te beleven.

Camping Village Le Marze
Strada Provinciale 158, Marina di Grosseto