Camping Tenuta delle Ripalte (Elba)

Sommige plekjes op aarde laten zich moeilijk beschrijven en moet je beslist met eigen ogen zien. Camping Tenuta dele Ripalte is een privédomein van 450 hectare, gelegen op het zuidelijke puntje van het eiland Elba. Hier geniet je van rust, ruimte, luxe en alle faciliteiten die Tenuta delle Ripalte biedt. 

Toscane_Tenuta_01.jpg

Vanuit Capoliveri rijd je het Parco Nazionale dell’Arcipelago Toscano in. Dit natuurpark ligt op het domein en na 9 kilometer rijden (onverhard) door dit natuurpark kom je aan op Tenuta delle Ripalte met het negentiende-eeuwse herenhuis dat dienst doet als klein charmehotel. Verspreid over het terrein liggen nog enkele villa’s, appartementen in de bijgebouwen en de agricampeggio, gelegen tussen de dennenbomen, fruitbomen en de wijngaarden.

Toscane_Tenuta_02.jpg

Dit fantastische domein heeft 12 km eigen kustlijn en 8 stranden, waarvan één met restaurantje en één met een beachbar. Restaurant Calanova bij het Calanova strand (4 km) bevindt zich tussen de bomen, maar toch aan het strand. De Remaiolo Beach Bar op het Remaiolo strand (3 km) serveert koude drankjes, ijsjes en kleine snacks. Tijdens de lunch is er een buffet. Je kunt met de buspendel (2x per dag), fiets of eigen auto naar een van de stranden, gelegen in schitterende baaien.

De Tendi-safaritenten met eigen sanitair staan op zeer ruime plekken en deels met uitzicht over de punt van het eiland. Deze agricampeggio met 10 kampeerplaatsen ligt op een apart deel van het domein. Uiteraard is er op Tenuta delle Ripalte een zwembad met apart kinderbad en zijn er ligbedden met parasols aanwezig. Verder is er voor de kinderen een speeltuin en in het hoogseizoen is er een kleinschalig animatieprogramma.

Tenuta delle Ripalte
Loc. Ripalte, Capolveri, Elba