Kamperen in Toscane

Toscane is een prachtige streek in het midden van Italië en een populair vakantieoord onder kampeerders. Wanneer je nog geen vakantie hebt geboekt voor de komende zomer, dan kun je prima een van de vele campings boeken in Toscane. Je zult verrast zijn door de veelzijdigheid van deze streek in Italië en er een volgend jaar weer graag terug keren. En dat heeft zeker niet alleen te maken met de stralende zon die je er vindt! 

Genieten van natuur en kunstgeschiedenis in Toscane

Toscane wordt gekenmerkt door prachtige natuur en een rijke cultuur en historie. Veel kunstenaars zijn in deze regio geboren, of hebben er hun kunstwerken ontwikkeld. Zo zijn er bijvoorbeeld creaties terug te vinden in diverse musea en bouwwerken van kunstenaars als Leonardo da Vinci en Michelangelo. Toscane is daarnaast een streek waar uitstekend gefietst en gewandeld kan worden.

Toscane_camping-toscane-1.jpg

Kampeermogelijkheden in Toscane

Om Toscane te kunnen ontdekken is het natuurlijk wel belangrijk dat er een goede camping geboekt wordt. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden in deze mooie streek van Italië. Kijk bijvoorbeeld eens bij Vrij Uit voor een uitgebreid aanbod aan verschillende kampeermogelijkheden.

Een camping die heel hoog scoort onder vakantiegangers is Camping Norcenni Girasole Club. Dat is ook niet vreemd, aangezien deze camping beschikt over wel 5 prachtige zwembaden. Het is de perfecte camping voor het gehele gezin. Wanneer je liever een terrassencamping boekt, dan kun je dit prima doen bij Camping Rosselba le Palme. Daarnaast zijn er volop rustige campings in Toscane waar je kunt genieten van de prachtige omgeving.

Toscane_Pappasole_02.jpg

Kampeertips voor Toscane

Omdat het in Toscane meestal lekker weer is, kun je er prima met de tent of caravan naar toe op vakantie. De meeste campings hebben voldoende schaduwvrijke staanplaatsen voor de tent en caravan. Op Camping Montescudaio kun je bijvoorbeeld kamperen in een mediterraan bos. Vergeet vooral niet om een camping vroeg van tevoren boeken. Campings in Toscane zijn namelijk erg populair en snel volgeboekt!