Eten en drinken in Toscane
Vakantie vieren in Toscane is ook culinair genieten! Van de bijzonder goede wijnen die in deze regio worden gemaakt tot de lokale delicatessen en gerechten, het is de hele vakantie genieten!
De redactie van Toscane-Nu ging alvast proeven en ontdekte de lekkerste adresjes in Toscane. Waar moet je zijn voor een schuimige cappuccino of de lekkerste souvenirs? Natuurlijk geven we je ook een paar traditionele recepten, zodat je thuis al kunt voorproeven of het vakantiegevoel nog even vast kunt houden!
Restaurants
IJs
Drinken & uitgaan
Specialiteiten
Recepten
Geen Resultaten Gevonden
De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.
Italiaanse opera in Siena
In Siena kun je tussen half mei en eind oktober ook genieten van de prachtige muziek en zang van de Italiaanse opera. ’s Avonds nadat de toeristenstroom grotendeels is vertrokken en de zwaluwen op Il Campo opeens hun gekwetter staken, kan je genieten van werken van de...
De beste ijssalons in Viareggio
Met een ijsje in je hand lekker langs de boulevard slenteren, het kan in Viareggio! Ga bijvoorbeeld naar Punto G, een waar genot voor al je zintuigen, dankzij de ijskunsten van de Siciliaanse eigenaar.Corso Garibaldi 62, Viareggio Ook leuk: Crema e Cioccolato, voor...
Bijt in een bistecca
De bistecca alla fiorentina moet je niet bestellen als je geen honger hebt. Dit flinke stuk vlees verdient het namelijk dat je er tot de laatste hap van geniet. Hoewel de bistecca van oorsprong uit Florence komt, is slager Dario Cecchini in Panzano momenteel de...
Food festivals in Toscane
In Toscane is het in de zomer leuker dan ooit, met tal van feesten en festivals die de tradities in dorpen en gehuchtjes doen herleven. Stedenman selecteerde de leukste food festivals die in augustus plaatsvinden in Toscane! Ficamaschia-feest In Porto Ercole viert men...
Pasta van Martelli
Een van de beroemdste ambachtelijke pastafabrieken van Italië vind je in Lari, een klein dorpje in Toscane op 25 kilometer van Pisa. Aan de voet van het kasteel van Lari zit hier de pasta-fabriek van de familie Martelli. Zij produceren heerlijke spaghetti, penne en...
Toscaanse bonen
De inwoners van Toscane worden door hun landgenoten vaak mangiafagioli genoemd, ‘boneneters’. Niet gek als je weet dat bonen een belangrijke plek innemen in de Toscaanse keuken. De lekkerste bonen zijn verse of gedroogde toscanelli, cannellini en zolfini. Kook ze...
Wijn uit Toscane
Zorg dat je in je koffer(bak) ruimte hebt voor een paar flessen wijn uit Toscane. Er valt veel te genieten, van de bekende Chianti-wijnen en de Vernaccia di San Gimignano tot Brunello di Montalcino en de Vino Noble di Montepulciano. Elke streek, elk dorp heeft vaak...
Olijfolie uit Toscane
Toscane is niet alleen beroemd om de wijn, maar ook om de olijfolie. De olijfbomen zorgen elk jaar opnieuw voor een enorme hoeveelheid olijven en olio d’oliva, fluweelzacht van smaak. Zeker pas na de oogst is een geroosterd stuk brood, besprenkeld met alleen wat...
Pasta uit Toscane
Hoewel de inwoners van Toscane ook wel boneneters worden genoemd, doen ze zich niet alleen tegoed aan bonen. Er staat ook vaak pasta op het menu, bijvoorbeeld pappardelle (brede lintpasta) of pici (dikke spaghetti). Neem een paar vaak prachtig versierde pakken...
Kaas & vleeswaren
Het is de hele dag genieten in Toscane, met op elke straathoek een delicatessenwinkel en talloze restaurants waar je de smaak van de regio kunt proeven. KaasItaliaanse kaas smaakt de hele dag door: bij het ontbijt, op een broodje of in een salade tijdens de lunch,...
Dolcissimo – zoetigheden uit Toscane
Zoeter dan zoet, de toetjes, taarten en koekjes waar Toscane bekend om staat. Cantuccini, panforte, ricciarelli, torta della nonna, zuccotto, ijs in alle smaken en kleuren… ze weten hier wel wat lekker is! Volgens de inwoners van Siena is zelfs de tiramisù hier ooit...
Buccellato – specialiteit uit Lucca
Volgens een oud spreekwoord ben je niet in Lucca geweest als je geen buccellato hebt gegeten. Proef dus zeker een stukje van dit bijzondere brood als je in Lucca bent! Het beste adres voor een stukje buccellato is Taddeucci. In 1881 bedacht de toenmalige bakker Jacopo...