1. Home
  2. Eten en Drinken

Eten en drinken in Toscane

Vakantie vieren in Toscane is ook culinair genieten! Van de bijzonder goede wijnen die in deze regio worden gemaakt tot de lokale delicatessen en gerechten, het is de hele vakantie genieten!

De redactie van Toscane-Nu ging alvast proeven en ontdekte de lekkerste adresjes in Toscane. Waar moet je zijn voor een schuimige cappuccino of de lekkerste souvenirs? Natuurlijk geven we je ook een paar traditionele recepten, zodat je thuis al kunt voorproeven of het vakantiegevoel nog even vast kunt houden!

Restaurants

IJs

Drinken & uitgaan

Specialiteiten

Recepten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Cacciucco

Cacciucco

Cacciucco (spreek uit als ‘katsjoekko’) is een feestelijke Toscaanse vissoep, die vooral in en om Livorno wordt gegeten. Een bord cacciucco is een waar culinair mozaïek: er zitten allerlei vissoorten en schelpdieren in, vergezeld van goede olijfolie, kruiden en...

Lees meer
Wijn in de trein

Wijn in de trein

Wijn drinken kan in Toscane (bijna) overal, maar de origineelste plek is waarschijnlijk de Treno del Vino, de wijntrein. De Treno del Vino rijdt ’s zomers regelmatig van Siena naar het station van Torrenieri di Montalcino. Hier staat de lunch klaar, in de wijnbar...

Lees meer
Pasta uit Toscane

Pasta uit Toscane

Hoewel de inwoners van Toscane ook wel boneneters worden genoemd, doen ze zich niet alleen tegoed aan bonen. Er staat ook vaak pasta op het menu, bijvoorbeeld pappardelle (brede lintpasta) of pici (dikke spaghetti).  Neem een paar vaak prachtig versierde pakken...

Lees meer
Pici van de Etrusken

Pici van de Etrusken

Pici is een dikke spaghettisoort die vooral in en om Arezzo en Siena wordt gegeten. Lekker met wildzwijnsaus maar ook met deze bijzondere saus die vernoemd is naar de oudste bewoners van Toscane. Ingrediënten (voor 4 personen): Voor de pasta: 200 gram bloem, bij...

Lees meer
Koffie in Florence

Koffie in Florence

In Florence is het altijd tijd voor koffie. Als je als bezoeker de sfeer van Florence wilt proeven, neem je een paar keer per dag uitgebreid de tijd voor een kopje koffie in een lokale koffiebar.  De beste tip is om de Florentijnse zakenmannen of bouwvakkers te volgen...

Lees meer
Kaas & vleeswaren

Kaas & vleeswaren

Het is de hele dag genieten in Toscane, met op elke straathoek een delicatessenwinkel en talloze restaurants waar je de smaak van de regio kunt proeven. KaasItaliaanse kaas smaakt de hele dag door: bij het ontbijt, op een broodje of in een salade tijdens de lunch,...

Lees meer
Lunch en diner in Florence

Lunch en diner in Florence

Natuurlijk kun je ’s middags even snel een broodje eten - dat doen de Florentijnen zelf ook wel eens. Er is in Florence echter ook genoeg ander lekkers te vinden waarop je de hele middag kunt teren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stuk pizza, een stevige salade of...

Lees meer
Ribollita – Toscaanse soep

Ribollita – Toscaanse soep

Deze dikke Toscaanse soep is vooral in de herfst en de winter heerlijk als lunch. De samenstelling van de ingrediënten verwarmt je tot in je tenen. De naam van de soep is afgeleid van een oud Toscaans gebruik om de soep na het maken af te laten koelen. Voordat de soep...

Lees meer
Een aperitivo in Florence

Een aperitivo in Florence

Natuurlijk kun je voor een drankje op een van de terrassen bij de grote bezienswaardigheden in Florence neerploffen, maar buiten het feit dat je dan (waarschijnlijk) te veel betaalt, liggen de leukste adresjes nu net even iets afgelegener. De redactie van Florence-Nu...

Lees meer
Dolcissimo – zoetigheden uit Toscane

Dolcissimo – zoetigheden uit Toscane

Zoeter dan zoet, de toetjes, taarten en koekjes waar Toscane bekend om staat. Cantuccini, panforte, ricciarelli, torta della nonna, zuccotto, ijs in alle smaken en kleuren… ze weten hier wel wat lekker is!  Volgens de inwoners van Siena is zelfs de tiramisù hier ooit...

Lees meer
Lunch in Siena

Lunch in Siena

In Siena vind je op elke straathoek wel een barretje waar je een broodje of een stuk pizza kunt kopen voor de lunch. Wie echter iets bijzonders wil (zonder overigens veel geld uit te geven), kiest echter voor een van onze favorieten, allemaal vlak bij het Piazza del...

Lees meer
Bistecca alla fiorentina

Bistecca alla fiorentina

Voor de vleesliefhebber die in Toscane vertoeft, is het een must om Bistecca alla Fiorentina te bestellen. De bistecca alla fiorentina wordt gemaakt van de T-bonesteak, een fors stuk vlees dat tussen 600 en 800 gram weegt en twee vingers dik is. We kunnen iedereen...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This