Carnaval in Viareggio

Na ruim 140 jaar oefening zijn de inwoners van Viareggio ware kunstenaars met papier-maché. Het Carnaval van Viareggio valt in februari of maart en is een waar spektakel, met prachtige praalwagens, diverse optredens en een groot vuurwerk ter afsluiting. 

Het Carnavale di Viareggio is uitgegroeid tot een van de mooiste en grootste carnavalsfeesten ter wereld. De carnavalswagens worden elk jaar groter en mooier en de gebeurtenissen die worden uitgebeeld worden tot in het kleinste detail uitgewerkt. De inwoners van Viareggio zijn er bijna een heel jaar mee bezig.

Toscane_evenementen-carnaval-in-viareggio-.jpg

Naast allerlei bekende politici die op de hak worden genomen, maakt ook Burlamacco altijd deel uit van de optocht. Deze mascotte van het Viareggiaanse carnaval is een creatie van kunstenaar Uberto Bonetti. Sinds 1930 is deze rood-witte clown elke carnaval aanwezig om er weer een onvergetelijk feest van te maken.

Ook in 2020 weer zullen er op de zaterdagen en zondagen tussen 1 en 25 februari maar liefst vijf grote carnavalsoptochten door Viareggio trekken. Op zaterdag 1 februari om 16.00 uur markeren drie kanonschoten het begin van het Carnevale. De kleurrijke carnavalsstoet trekt die dag (en ook elke andere zondag in februari) door de stad, met als grote finale de optocht op zaterdag 22 februari. Vooral als de wagens over de Lungomare, de boulevard langs zee rijden, biedt dit een spectaculaire aanblik! Het carnaval wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Meer informatie over het programma op de website van Carnaval in Viareggio.