Ferie delle Messi in San Gimignano

De Ferie delle Messi is een middeleeuws festival rond de oogst en vruchtbaarheid in San Gimignano tijdens het derde weekend van juni. Drie dagen lang middeleeuwse spelen, dans, muziek en feest in het historische centrum van San Gimignano in Toscane. 

Op vrijdagavond is er vaandelzwaaien en dans uit de Middeleeuwen. Op zaterdag en zondag strijden wijken (‘contrade’) uit San Gimignano (San Giovanni, San Matteo, Castello en Piazza) tegen elkaar in diverse onderdelen, o.a. paardrijden, touwtrekken en boogschieten. Zaterdagavond zijn er diverse shows en optredens.

Toscane_ferie-delle-messi.png

Zondag is er een traditionele zegening van paarden en deelnemers op de Piazza Duomo en later op de dag het hoogtepunt van het festival – de Corteo delle Messi. Een grote optocht met meer dan 500 deelnemers in historische kostuums door het oude centrum van San Gimignano. Daarna begint het spektakel van de Giostra del Bastioni, waarbij ridders te paard een helm moeten proberen te raken. De winnaar krijgt het Gouden Zwaard, een teken van weelde en vruchtbaarheid.

Toscane_ferie_messi-1.png