Middeleeuws feest in Monteriggioni

Tijdens twee weekenden in juli waan je je in Monteriggioni helemaal in de middeleeuwen, tijdens het festival Monteriggioni Medievale

Let op: Het Festa Medievale in Monteriggioni gaat in 2021 niet door! Het festival is geannuleerd in verband met de corona-maatregelen.

Toscane_evenementen-Monteriggioni-.jpg

Middeleeuwen

Monteriggioni heeft een bewogen geschiedenis. Het Toscaanse heuvelstadje lag precies op de plek waar de troepen uit Florence en Siena elkaar het hevigst bestreden en werd als zodanig vaak onder vuur genomen. Het  stadje haalt tijdens het festival Monteriggioni Medievale alles uit de kast om deze tijd te herdenken en om op middeleeuwse wijze feest te vieren, met schitterende kostuums, vuurspuwers, bijzondere optochten en riddertoernooien. Er is ook een markt met oude ambachten en delicatessen, middeleeuwse muziek en traditionele lekkernijen.

Toscane_monteriggioni-festa-medieva.jpg

In 2019 kun je op 5, 6 en 7 juli en op 12, 13 en 14 juli een trip terug in de tijd maken. Zondag 14 juli wordt het festival om middernacht afgesloten met een prachtige vuurwerkshow bij het kasteel van Monteriggioni. Alle informatie en het programma vind je op de website van Monteriggioni Medievale. In 2020 is het festival geannuleerd in verband met het corona-virus.