Nog meer fantastische ijssalons in Toscane

Van ijs krijgen we nooit genoeg! We proeven dan ook met liefde overal waar we komen een gelato (of twee). Hieronder een overzicht van de lekkerste ijssalons in Toscane:

Lucca
IJsliefhebbers halen hun hart in Lucca op bij Gelateria Veneta, waar ze een enorme keuze aan zelfgemaakt ijs bieden.
Via Vittorio Veneto 74, Lucca

San Gimignano
Bij Gelateria di Piazza, de ijssalon van Sergio Dondoli, proef je volgens velen het lekkerste ijs ter wereld. Probeer vooral zijn Vernaccia-ijs (met de beroemde lokale witte wijn) of de bijzondere crema di Santa Fina.
Piazza della Cisterna, San Gimignano

Pisa
Het beste ijs van Pisa haal je bij De’ Coltelli. Proef vooral het perzikijs!
Lungarno Pacinotti 23, Pisa 

Toscane_ijs-overig.jpg
Livorno
In Livorno kun je terecht bij Gelateria Popolare aan het drukke Piazza della Repubblica, met volgens de Livornezen het beste ijs in de stad.
Piazza della Repubblica 23, Livorno

Arezzo
Punto Gelato, aan het einde van de Corso Italia, is volgens de inwoners van de stad een van de beste gelateria in heel Arezzo!
Via Giuseppe Verdi 15, Arezzo

Cortona
Gelateria Dolce Vita, is de kleinste ijssalon van Cortona, maar ook de beste. Alleen al vanwege de naam, want hier in Cortona is het leven zoeter dan waar dan ook in Toscane!
Via Nazionale 71, Cortona

Volterra
Bij Chic & Shock is het chocolade-ijs niet te versmaden, maar ook andere smaken zijn meer dan het proeven waard.
Via Matteotti 2, Volterra

Grosseto
De ijsjes van Gelateria Sweet Kiss doen precies wat de naam van deze ijssalon belooft: ze geven je een zoete, verleidelijke kus en weten je na een hapje te veroveren. Eigenaren Alessandro en Andrea maken al hun ijs zelf, op ambachtelijke wijze, en alles smaakt even lekker.
Via Vetulonia 15-19, Grosseto

Montepulciano
Niet zo bekend, maar het ijs bij Gelateria Il Capriccio is heerlijk! De ijsbereiders maken hier wijnijs, met als belangrijkste onderdeel de enige echte Vino Nobile di Montepulciano. Salute!
Via di Voltaia nel Corso 32-42, Montepulciano