Het lekkerste ijs van Toscane

Tijdens de vakantie is er niets heerlijker dan elke dag een ijsje eten! Toscane-Nu maakte een top 5 van de lekkerste ijssalons in heel Toscane. 

Toscane_ijs-gelato-toscane-1.jpg

1. Gelateria di Piazza, San Gimignano
De onbetwiste ijskampioen van Toscane is Sergio Dondoli, die aan het Piazza della Cisterna (het plein van de waterput) in San Gimignano een zeer populaire ijssalon runt. De keuze is overweldigend, maar dé specialiteit van deze wereldberoemde ijsmaker is crema di Santa Fina.

Gelateria di Piazza
Piazza della Cisterna 4, San Gimignano

2. La Dolce Vita, Cortona
Een ijssalon met zo’n naam mag in dit lijstje niet ontbreken. Wij zijn vooral fan van La Dolce Vita omdat ze, naast een uitgebreide selectie sorbetijs, ook broodjes ijs verkopen. Toegegeven, ook wij hadden onze twijfels, maar als je eenmaal zo’n zoete brioche met roomijs hebt verorberd, ben je verslaafd!

La Dolce Vita
Via Nazionale 71, Cortona 

3. Carapina, Florence
Carapina, verstopt in een straatje achter het Piazza della Signoria, ligt dicht bij de Galleria degli Uffizi. Het vanille-ijs wordt hier bereid volgens authentiek recept van Artusi en is meer dan de moeite waard, maar ook smaken als watermeloen, munt en peer moet je absoluut proberen!

Gelateria Carapina
Via Lambertesca 18r, Florence

4. Gelateria Il Capriccio, Montepulciano
Niet zo bekend, maar het ijs is hier heerlijk! Voor papa en mama maken de ijsbereiders hier wijnijs, dat wordt gemaakt met de enige echte Vino Nobile di Montepulciano. Salute!

Gelateria Il Capriccio
Via di Voltaia nel Corso 32-42, Montepulciano

5. GROM
Last but not least GROM, een keten ijssalons die langzamerhand heel Italië verovert met biologisch geproduceerd ijs en elke maand een nieuwe smaak. In Toscane vind je GROM al in Florence, Siena en Viareggio. Kijk voor alle adressen op Groms website.