Markt Pistoia

Op woensdag of op zaterdag wordt er in het oude centrum van Pistoia een gezellige markt gehouden. Deze markt is al eeuwen oud.

De eerste aanwijzingen dat er een markt gehouden werd in Pistoia dateren al uit de tiende eeuw. De markt wordt sinds het prille begin op het plein voor de kathedraal gehouden. Inmiddels verspreiden de marktkraampjes zich over nog veel meer pleintjes en straten in het oude centrum van Pistoia. Je kunt op deze markt zo’n beetje alles vinden wat je maar zoekt.

De kraampjes met groente, fruit en bloemen bevinden zich vooral op en rond Piazza della Sala, terwijl je in de straten eromheen meer kleding, schoenen en accessoires zult vinden. De markt is er tot een uur of zeven ’s avonds, maar het is het beste om ’s ochtends vroeg al te komen.

Toscane_markt-pistoia-4.jpg

Antiekmarkt

Naast een weekmarkt met van-alles-en-nog-wat is er in Pistoia ook elke maand een sfeervolle antiekmarkt. Ongeveer 150 kraampjes stellen zich elk tweede weekend van de maand op in de voormalige Ansaldo Breda-fabriek aan de Via Pacinotti, met antiek, curiosa, verzamelwaar en allerlei prullaria. Of je nu op zoek bent naar een mooi stuk meubilair of een zeldzame postzegel, je kunt het zomaar vinden op deze markt. Ook liefhebbers van oude fotocamera’s en muntenverzamelaars komen aan hun trekken op deze antiekmarkt.

Toscane_markt-pistoia-antiek-2.jpg