Markten in Siena

Siena is natuurlijk vooral bekend door de Palio, de eeuwenoude en spectaculaire paardenrace op het prachtige Piazza del Campo, maar uiteraard biedt de stad meer bezienswaardigheden en ook enkele sfeervolle markten.

Il Mercato del Campo

In december kun je ook op het ‘mooiste plein ter wereld’, Piazza del Campo, een markt bezoeken. Dit is niet zomaar een markt: tijdens dit decemberweekend leeft de historische marktplaats van het plein op. Net als in de veertiende eeuw, toen het plein een verzamelplek was voor boeren, handwerkers en kooplieden die hun waren aan de stedelingen in Siena kwamen aanbieden, vind je dan tal van kraampjes op het Piazza del Campo met lekkere prodotti tipici en creaties van lokale ambachtslieden.

Il Mercato del Campo vindt vlak voor de feestdagen plaats, dus kijk niet gek op als je ook wat kraampjes ziet met kerstversieringen en stalletjes. Het zijn echter vooral de geuren en kleuren van de kazen, vleeswaren, kruiden, olijfolie, verse pasta’s en dolci die bezoekers naar de markt trekken.

Toscane_markt-siena-campo.jpg

Mercato della Fortezza

De Mercato della Fortezza is de wekelijkse markt van Siena, met groente, fruit, kleding, accessoires en lederwaren. Deze markt is elke woensdagochtend te vinden aan de Via XXV Aprile. Siena kent ook een leuke maandelijkse rommelmarkt. L’Angolo del Collezionista is er elke derde zondag van de maand en biedt van alles en nog wat voor liefhebbers en verzamelaars: van oude grammofoonplaten tot zeldzame postzegels. Je vindt deze gemoedelijke markt – heel toepasselijk – op het Piazza del Mercato.

Pin It on Pinterest

Share This