Galleria degli Uffizi in Florence

Het misschien wel bekendste museum ter wereld, de Galleria degli Uffizi in Florence, is gevestigd in het Palazzo degli Uffizi, dat werd gebouwd naar een ontwerp van Giorgio Vasari. In dit museum, dat vaak kortweg wordt aangeduid als de Uffizi, bevindt zich de grootste kunstcollectie ter wereld. 

In dit museum, dat vaak kortweg wordt aangeduid als de Uffizi, bevindt zich de grootste kunstcollectie ter wereld. Als je van tevoren online een ticket voor de Galleria bestelt vermijd je de lange wachtrij bij het museum.

De Galleria degli Uffizi heeft een lange geschiedenis, die nauw verbonden is met de geschiedenis van De’ Medici in Florence. Iedere groothertog van deze familie leverde een bijdrage aan de collectie, die daardoor steeds omvangrijker werd en steeds meer werken van grote kunstenaars omvatte. Francesco I liet bijvoorbeeld in de Tribuna al werken van Rafaël en Andrea del Sarto ophangen. Zijn broer, Ferdinando I, verwierf als kardinaal in Rome onder andere de Venus Medicea. Toen Anna Maria Luisa De’ Medici in 1743 overleed, kwam de gehele verzameling van de Uffizi in handen van de stad Florence, op voorwaarde dat de werken de stad nooit voorgoed zouden verlaten.

Lees meer over de Galleria degli Uffizi bij Florence-Nu.

Galleria degli Uffizi
Piazzale degli Uffizi 6
Florence

Toscane_musea-Galleria-degli-Uffizi.jpg