Mode in Musea

Toscane is het hart van de mode- en textielindustrie. Deze bijzondere interesse in mode, stoffen en design zie je ook terug in een aantal bijzondere modemusea. 

Toscane_musea-Salvatore-Ferragamoi.jpg

Ferragamo en Gucci

n Florence vind je allereerst het unieke museum van Salvatore Ferragamo. Aan de hand van meer dan 10.000 schoenen krijg je een schitterend beeld van de carrière van de bekende Florentijnse ontwerper en van zijn unieke collectie. Een must voor alle vrouwen (en mannen) die de verleiding voor een nieuw paar schoenen maar moeilijk kunnen weerstaan!

Toscane_musea-Gucci-museum.jpg

Ter ere van de negentigste verjaardag van Gucci heeft het bekende Florentijnse modemerk in 2011 een museum geopend in Florence. Het Gucci-museum is gevestigd in Palazzo della Mercanzia, aan het Piazza Signoria, en toont de geschiedenis van het merk in alle mogelijke facetten.

Toscane_musea-SMuseo-del-Tessuto-gi.jpg

Stoffen

In Prato, waar al sinds de middeleeuwen een groot deel van de stoffen voor de kledingindustrie worden gemaakt, vind je het Museo del Tessuto. Het museum biedt een overzicht van de intrigerende geschiedenis van textiel en de textielbewerking. Je vindt er bijvoorbeeld oude weefgetouwen, maar ook schitterende modeprenten en stalen van door beroemde designers ontworpen stoffen – en dat alles in een zeer toepasselijke setting. Het museum is namelijk gevestigd in een oude fabriekshal waar ooit talloze weefmachines stonden.