Natuurgebieden van het WWF

Toscane kent verschillende gebieden die in handen zijn van het Wereld Natuur Fonds en die een prachtig natuurlijk schouwspel bieden, zoals het Lago di Burano (Capalbio) en het schildpaddencentrum Carapax (Massa Marittima). 

Het Lago di Burano was ooit een groot jachtgebied. Nu is het een natuurreservaat van het Wereld Natuur Fonds. De schitterende lagune is een ware oase in het zuiden van Toscane.Het Lago di Burano ligt in Capalbio, in de provincie Grosseto. Op een oppervlakte van ruim 400 hectare leven honderden diersoorten, waaronder flamingo’s.

Toscane_natuur-wwf-g.jpg

Van september tot begin mei zijn er elke zondag om 10.00 uur en om 14.30 uur wandelingen onder leiding van een gids. In de zomer, in juli en augustus, kun je alleen op maandag, woensdag en zaterdag meewandelen. De gids vertrekt dan rond 18.00 uur. Van te voren reserveren is vereist en kan via lagodiburano@wwf.it. De begeleide wandelingen vertrekken vanaf het bezoekerscentrum (S.P. Litoranea 35, Capalbio Scalo).

Vlak bij Massa Marittima vind je een bijzonder opvangcentrum. Bij het Centro Carapax worden schildpadden en ooievaars verzorgd en tijdelijk opgevangen. Het is tevens een schildpaddenreservaat, waar soms wel duizenden schildpadden te bekijken zijn.