Toscaanse archipel – parels in zee

Volgens een mooie legende brak de parelketting van Venus, godin van de liefde en de schoonheid, precies boven de Tyrrheense Zee. Elke parel die het wateroppervlak raakte, veranderde in een eiland. Samen vormen deze eilanden, Elba, Giglio, Giannutri, Capraia, Pianosa en Montecristo, de Toscaanse archipel.

Toscane_monumenten-elba-g.jpg

Elba

Vanuit Piombino vertrekt meerdere keren per dag een veerboot naar Elba. Elba is verreweg het grootste eiland en vooral bekend vanwege Napoleon, die hier een tijdje verbleef. In de Villa dei Mulini, waar hij woonde, vind je nog het bed waarin hij ooit woelde en droomde en zijn enorme boekencollectie. Ook de kamers van Paolina, Napoleons zus, zijn nog grotendeels in originele staat. Daarnaast vind je op Elba fijne stranden, schitterende vergezichten en ongerepte stukken natuur.

Toscane_monumenten-elba-g2.jpg

Giglio

Giglio is volgens velen het mooiste eiland van Toscane. De prachtige zandstranden en het heldere water, waarin je al snorkelend de prachtigste flora en fauna ontdekt, zijn in elk geval een paradijsje op aarde!

Montecristo

Montecristo is een heus onbewoond eiland! Het is in 1970 door de Italiaanse regering aangewezen als beschermd natuurgebied en mag niet zonder toestemming worden betreden. Je vindt er dan ook alleen nog een ruïne van een dertiende-eeuws klooster dat in 1553 door piraten werd verwoest. Het eilandje is vooral beroemd vanwege het boek ‘De graaf van Monte-Cristo’, dat in 1844 werd geschreven door Alexandre Dumas.