Recept Fagioli all’uccelletto

Fagioli all’uccelletto zijn Florentijnse witte bonen in tomatensaus. Dit is een oud favoriet gerecht in Florence. Heerlijk als je het maakt in een aardenwerken pan. Als je het iets pittiger wilt maken, kun je een of meer snufjes rode-pepervlokken toevoegen.

Ingrediƫnten:

200 g droge witte bonen, een nacht geweekt
90 ml exra vierge olijfolie
4 fijngehakte knoflooktenen
500 g tomaten, ontveld en fijngehakt
12 verse salieblaadjes
zout en vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Kook de bonen in licht gezouten water 40-45 minuten, tot ze bijna zacht zijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak die in 1-2 minuten zacht.
Voeg de tomaten, salie, zout en peper toe. Laat 10 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg zodra de saus indikt de bonen toe en kook ze nog 10-15 minuten ot ze heel zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Dien de bonen zo uit de pan op.

Florence_recepten_fagioli.jpg