Capitool reisgids Florence & Toscane

De reisgids Capitool Florence & Toscane – inclusief uitneembare kaart – is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na een reis naar Toscane en Florence.
Toscane_Boeken_capitool_florence.jpg

Nergens is la dolce vita, het Italiaanse motto voor het goede leven, zo goed zichtbaar als in Toscane. Buiten zittend voor een café in een Toscaans dorp kun je originele renaissancistische kunst zien of genieten van de olijfbossen en terrassen met wijngaarden op de heuvels. Het hoofdplein of piazza van bijna elke Toscaanse plaats is het middelpunt van veel activiteiten. 

Florence
In Florence kun je de indrukwekkende Duomo niet missen, deze kathedraal is zo groot dat het onmogelijk is om hem van dichtbij in zijn geheel te zien. In de Capitool reisgids Florence & Toscane is Florence opgedeeld in vier wijken en Toscane in vijf gebieden. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Voor liefhebbers is er een aantal wandelingen uitgestippeld, inclusief een routekaart. Met ook geschiedenis, accommodatie, restaurants, amusement en winkels en markten in Florence en Toscane. 

Capitool reisgids Florence & Toscane
Anthony Brierley en Christopher Catling
Spectrum, 2016. Herdruk juni 2022
ISBN 9789000341689
€ 26,99