De duizend tinten van Toscane

Toscane is één groot openluchtmuseum, met middeleeuwse stadjes, een enorme rijkdom aan kunstschatten en heuvels vol groene cipressen. 

Toscane_Boeken_Tinten_toscane.jpg

De hele regio tot in detail beschrijven is een moeilijke opgave. Over al die grote kunstenaars die hier leefden, werkten, ademden. Over de gerechten die hier al eeuwenlang worden bereid en die de rijkdom van Toscane vertegenwoordigen, van de acquacotta uit het zuiden tot zoutloos brood. Over de schoonheid, al is die vaak moeilijk in woorden te vatten omdat ze zo overweldigend mooi kan zijn en je van het ene op het andere moment kan overvallen, zomaar, op een heuveltop, in een kerk, op een dorpsplein.

Kleuren
Gelukkig lag een bijzondere invalshoek om Toscane te beschrijven gewoon voor het oprapen voor auteur en Italië-specialist Saskia Balmaekers. De heuvels in al hun tinten groen, de cipressen die tijdens het vallen van de avonddonker afsteken tegen de lucht die roze kleurt, de felrode klaprozen tussen het goudgele graan, de prachtige kleuren op de fresco’s, de versieringen van bladgoud, de smetteloos witte marmeren standbeelden….

Toscane is één en al kleur. Deze kleuren vormen dan ook de leidraad op deze ontdekkingsreis. Laat je verleiden door de duizend tinten die Toscane zo onweerstaanbaar maken en die samen zorgen voor een uniek mozaïek aan verhalen, recepten en wetenswaardigheden.

LET OP: Dit boek is niet meer leverbaar!

De duizend tinten van Toscane
Saskia Balmaekers
ISBN 9789491172441
€ 19,95