Dominicus Toscane, Umbrië en De Marken

Golvende heuvels bedekt met olijfboomgaarden, zonnebloemvelden, cipressen en lange rijen druivenstokken. Toscane wordt wel het mooiste landschap van Italië genoemd. 
Toscane_Boeken_Dominicus.jpg
Maar het schoon van deze streek blijft niet beperkt tot de natuur. Naast interessante architectuur biedt Toscane een veelheid aan musea met rijke collecties, waarvan sommige tot de beroemdste ter wereld behoren. 

Umbrië geldt als het `groene hart van Italië. Talrijke bossen liggen op de hellingen van de Apennijnen, die dwars door deze streek lopen. Ook Umbrië biedt veel stedenschoon. Plaatsen als Assisi en Orvieto behoren tot de mooiste en boeiendste van Italië.

Zeer de moeite waard om te bezoeken is ook de provincie De Marken met prachtige steden als Urbino en Ascoli Piceno en een prachtig zandstrand. Herman Beliën is historicus en begeleidt culturele reizen in heel Italië.

De Dominicus Reisgidsen hebben sinds de vorige druk een nieuwe lay-out. De 15 hoofdstuken worden met een kleur weergegeven wat het opzoeken makkelijker maakt. Elk hoofdstuk is voorzien van prachtige kleuren foto’s. Met duidelijk kaartmateriaal en een uitgebreid register.

Dominicus Toscane, Umbrië en De Marken 
Herman Beliën
Dominicus, 2016
ISBN 9789025762827
€ 24,95 (paperback)
€   7,99 (ebook)