Toscane Zuid & Elba con passione

De reisgids ‘Toscane Zuid & Elba’ geeft een geheel andere kijk op het zuiden van Toscane: de beleving van binnenuit. Via interviews met plaatselijke coryfeeën, tips om met Toscaners te communiceren en en het belichten van plekken die minder toeristisch zijn leert deze gids je kennismaken met het onkende Toscane en Elba.
Toscane_Boeken_tosca_zuid.jpg

Met dit boek vind je die onbekende plaatsen in Toscane waar na een steegje, dat mooie pleintje ligt waar alleen de Italianen zelf weet van blijken te hebben. Het zuiden van Toscane zou niet bestaan zonder Siena als belangrijke moederstad. Waar Florence en omgeving de mannelijke stoerheid vertegenwoordigt, ontvouwt Siena haar straten als een kleed voor de bezoeker. 

Tijdens de rondreis ontmoeten je bijzondere mensen, zoals de meest bekende juwelenmaker die de kroonjuwelen voor het Vaticaan maakt en de koeien-cowboys in de Maremmen. Richting kust beland je op de favoriete stranden van de Toscaners en pak je de boot. Voor een eilandentocht of een fleurig bezoek aan Elba. 

* Geen doorsnee Toscane reisgids
* Kennis maken met het ‘echte Toscane’ en Siena in het bijzonder
* Ontdek het eiland Elba en de vele rotseilanden van de Toscaanse Archipel
* Veel wetenswaardigheden die niet eerder werden prijsgegeven 

Journaliste Renée de Haan (1956) woont al meer dan twintig jaar in het hart van Toscane. Door haar reisverslagen en het organiseren van trips leert zij de inwoners van Toscane en hun kwaliteiten op een andere manier kennen. 

Toscane Zuid & Elba – con passione
Renée de Haan
Edicola Publishing, 2016
ISBN 9789492199515
€ 22,50