Verleidingen van Florence – kunst, macht, mode en mysterie

Laat je verleiden door Florence, volgens velen de mooiste stad ter wereld. Sublieme schilderkunst, middeleeuwse palazzi en revolutionaire renaissance architectuur strijden met stijlvolle modewinkels om je aandacht in een decor dat al eeuwenlang nauwelijks veranderd is.
Toscane_Boeken_verleidingen.jpg

Florentijnse straten vertellen verborgen verhalen van intriges, raadsels en samenzweringen die filmscripts doen verbleken. Genialiteit en een onstuitbare hang naar schoonheid en eer vormen de rode draad in de meeslepende geschiedenis van Florence, die bol staat van verrassende wendingen en een voortdurende strijd om de macht. 

De afgelopen jaren is Florence ook weer hip en vooruitstrevend geworden dankzij de opening van artistieke cafés, design winkels en moderne kunstgaleries. De stad streeft ernaar de Numero Uno positie op het gebied van kunst en creativiteit weer in te nemen. 

Reis mee en dompel je onder in de meest sprankelende periodes uit de Florentijnse geschiedenis. En laat je verleiden door de verleidingen van het hier en nu! 

* Fantastische verzameling van alle verleidingen van Florence
* Boordevol insider-tips en verrassende anekdotes over de mooiste kunstwerken, kunstenaars en inspirerende machthebbers
* Voorzien van themawandelingen die leiden naar de mooiste plekken en lekkerste adresjes. 

Italië-kenner Esther van Veen (1977) specialiseerde zich in de Italiaanse kunst en cultuur van de middeleeuwen en de renaissance tijdens haar studie aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is ze werkzaam als auteur, reisjournaliste en reisfotografe. 

Verleidingen van Florence – kunst, macht, mode en mysterie
Esther van Veen
Edicola Publishing, 2016
ISBN 9789492199508
€ 22,50