Diner in Siena

Een dagje Siena sluit je het best af met een heerlijk diner vol lokale specialiteiten en streekgerechten uity Toscane. Laat je verrassen door de kookkunsten van de koks van onderstaande restaurantjes! 

Casato Enoristorante
Waarom zou je in een wijnbar niet ook gewoon lekker kunnen eten? Andrea en Cornelio willen in hun Casato Enoristorante de sfeer van een wijnbar en de kwaliteit van een restaurant brengen. En dat doen ze met succes!
Casato Enoristorante
Via Casato di Sotto 18-26, Siena

Toscane_enoristorante_casato_siena.jpg

La Taverna di San Giuseppe
Siena kent heel veel authentieke trattoria’s. La Taverna di San Giuseppe is een heel bijzondere. Niet alleen omdat eigenaar Marco de lekkerste gerechten op tafel (wat denk je van wild zwijn met chocolade?), maar hij laat je ook graag zijn bijzondere verzameling pecorino-kazen zien, die in de kelder liggen uitgestald.
La Taverna di San Giuseppe
Via Giovanni Dupré 132, Siena

Toscane_taverna-san-giuseppe-1a.jpg

Osteria Castelvecchio
In Castelvecchio, het oudste stukje van Siena, vind je de gezellige Osteria Castelvecchio, waar je niet alleen geniet van de heerlijke wijnen en specialiteiten maar ook van de bijzondere sfeer.

Osteria Castelvecchio
Via di Castelvecchio 65, Siena

Toscane_trattoria-fontegiusta-siena.jpg

Trattoria della Torre
Aan de voet van de statige Torre del Mangia, net om de hoek van het Piazza del Campo, ligt de authentieke en knusse Trattoria della Torre. Zonder menu, maar met dagverse specialiteiten. Vooral de pici met wildzwijnsaus is, indien aanwezig, een aanrader.

Trattoria della Torre
Via Salicotto 69, Siena

Trattoria Fonte Giusta
Bij Fonte Giusta kun je ’s middags terecht voor een overdadig lunchbuffet, met een ruime keuze aan pasta, vleesgerechten en meer, terwijl je er ’s avonds van een uitgebreid Toscaans menu kunt smullen.

Trattoria Fonte Giusta
Via Camollia 102, Siena

Vivace
Bij restaurant Vivace kun je heerlijk buiten eten in de grote tuin en genieten van een prachtig uitzicht op Siena. Het menu bevat een aantal klassieke Toscaanse pasta’s en vleesgerechten, maar er is ook ruimte voor bijvoorbeeld linguine met kreeft. De pici al cinghiale (traditionele dikke spaghetti uit Siena met wild zwijn) en de fagioli (bonen) zijn een aanrader.
Vivace
Via Stalloreggi 64, Siena

Toscane_vivace-siena-1.jpg

Andere restaurants die we kunnen aanraden in Siena zijn La Grotta di Santa Caterina (Via della Galluzza 26 – Toscaanse streekgerechten), Osteria Boccon del Prete (Via San Pietro 17),  Ristorante Enzo (Via di Camollia 49 – Toscaanse specialiteiten), Trattoria Sotto le Fonti (Via Esterna Fontebranda 118) en Ristorante PorriOne (Via del Porrione 28- traditionele Toscaanse keuken).

Pizza

Voor een lekkere pizza ga je naar La Pizzeria di Nonno Mede (Via Camporegio 21), dicht bij de San Domenico, met schitterend uitzicht op de Duomo van Siena. Of iets verderop naar Il Pomodorino (Via Camporegio 13), waar je de traditionele Napolitaanse houtovenpizza’s ook in klein formaat kunt bestellen.

Toscane_sangiuseppe2.jpg