Florence

Florence (Firenze in het Italiaans) is volgens veel reizigers de mooiste stad ter wereld. De stad heeft alles voor wie van geschiedenis, kunst, cultuur en mode houdt. Het roemrijke verleden is letterlijk op iedere straathoek terug te vinden, net als de getuigen van de fascinerende gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. 

Toscane_Toscane__(133b).jpg

Bezienswaardigheden

Florence biedt onderdak aan ruim een vijfde deel van alle westerse kunstschatten, met de Galleria degli Uffizi als absolute koploper. Maar ook de indrukwekkende Duomo, met de grootste koepel ter wereld, Michelangelo’s David en al die andere beelden op het Piazza della Signoria zijn de moeite waard. En dan hebben we het nog niet over de vele kerken met hun rijkdommen, de Santa Croce, de San Marco, de Santa Maria Novella en de San Lorenzo, met de door Michelangelo prachtig vormgegeven grafmonumenten voor De Medici’s.

Toscane_Toscane__(141).jpg

Oltrarno

Maar Florence biedt ook kleine, sfeervolle straatjes waar je doorheen kunt slenteren zonder ook maar iemand tegen te komen. Vooral in Oltrarno, aan de andere kant van de Ponte Vecchio, waar je volgens velen nog het echte Florence kunt ervaren. Je ruikt er de pasta die straks op tafel komt, de geur van hout die uit een van de vele ateliertjes komt, of de ietwat muffe geur van een oud kerkje dat ineens tussen de huizen opduikt.

Daarnaast is Florence bij uitstek geschikt om heerlijk te genieten van la dolce vita, struinend door de modestraten met chique winkels, nippend van een cappuccino op een van de pleinen die de stad rijk is of aan een aperitivo met uitgebreid buffet.

Toscane_Toscane__Florence_(110).jpg

TIP: De Hop-on hop-off bus is een ideale en comfortabele manier om een tour te maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Florence.

Toscane_Toscane__(88).jpg

Florence-Nu

Omdat er in Florence zoveel te zien en te doen is, hebben we voor deze stad een speciale website gemaakt. Florence-Nu biedt alle informatie over de bezienswaardigheden, musea, markten en tentoonstellingen in Florence. Uiteraard geven we ook tips voor uitstapjes, de lekkerste restaurants en de leukste winkels. Buon viaggio!

Toscane_Toscane__(94).jpg