Puccini Festival bij Lago Massaciuccoli

Wil je op een mooie zomeravond in Toscane genieten van een uitvoering van een van de prachtige opera’s van Puccini? Op een podium onder de Italiaanse sterrenhemel, aan de oevers van een mooi meer? Dat kan! Aan de oever van het Meer van Massaciuccoli in Toscane staat van eind juli tot eind augustus een groot podium waar de mooiste opera’s van Puccini (o.a. Tosca, Turandot en La Bohème) ten gehore worden gebracht door bekende operazangers. 

Toscane_puccini-1.jpg

Puccini Festival

Het Puccini Festival is een operafestival van internationale allure aan de oevers van het Lago Massaciuccoli in Toscane. Dit internationaal erkende festival vindt jaarlijks plaats in de periode eind juli tot eind augustus. De opera’s worden opgevoerd in een schitterend decor, gebouwd op het water. Door deze ideale ligging ben je verzekerd van uitstekend zicht op het toneel.

Tijdens dit festival worden de mooiste opera’s van Giacomo Puccini uitgevoerd! In 2022 is het alweer de 68e keer dat het festival plaatsvindt in Torre del Lago, vlakbij het huis waar Puccini woonde. Laat u betoveren door Puccini’s drama’s en ontdek de wereld van de Italiaanse opera!

Toscane_Puccini-Festival.jpg

Programma voor 2022:

  • Tosca – 16 en 29 juli en 13 en 26 augustus
  • Madame Butterfly – 15 en 30 juli en 6 augustus
  • Turandot – 23 juli en 5, 12 en 20 augustus
  • La Rondine – 19 en 27 augustus

Vooraf reserveren voor het openlucht-theater met 3400 zitplaatsen is ten zeerste aan te raden en kan via de website van het Puccini Festival.