Schilderen en proeven in Toscane

Schildervakanties en kookvakanties in Italië zijn leuk en populair. Heerlijk schilderen in het prachtige Italiaanse landschap of koken met de verse ingrediënten van de Italiaanse keuken. Taste of Tuscany biedt nu de mogelijkheid om beide zaken te combineren met de reis ‘Schilderen en proeven in Toscane’, een combinatie van de prachtige omgeving en de bijzondere keuken van Toscane. 

Met zijn glooiende heuvels, golvende velden met tarwe, pittoreske dorpjes, cipressen en wijngaarden biedt het Toscaanse landschap de perfecte ingrediënten voor een prachtig schilderij. Tijdens de 5-daagse reis ‘Schilderen en proeven in Toscane’ (van mei tot en met oktober 2018) gaan de deelnemers drie ochtenden heerlijk schilderen onder begeleiding van een ervaren (Nederlandse) kunstenaar. Voor wie wil kennismaken met en genieten van de Toscaanse keuken staan er in de middag culinaire excursies gepland, zoals een kookworkshop, een wijnproeverij of een kaasproeverij.

Toscane_collage-1.jpg

Val d’Orcia

Je verblijft in het midden van het prachtige Val d’Orcia op de mooie agriturismo Podere Spedalone. Val d’Orcia is één van de mooiste streken van Toscane. Ten zuiden van Siena bestaat het landschap uit de typerende, glooiende heuvels, cipressen en wijngaarden. De regio omvat meerdere pittoreske dorpjes zoals Pienza, Montalcino en Castiglione d’Orcia. Wil je meer weten over deze bijzondere schilderreis of een plekje reserveren neem dan een kijkje bij Taste of Tuscany.

Toscane_collage-toscane.jpg
Programma
Dag 1: Ergens in de middag kom je aan op bij het prachtige verblijf in Val d’Orcia. Je wordt hartelijk ontvangen en begeleidt naar de kamer die de komende dagen de jouwe is. Tijdens een aperitief leer je de rest van de groep kennen. Rond acht uur staat er een heerlijk welkomstdiner voor je klaar.
Dag 2: Na een uitgebreid ontbijt start de eerste schilderworkshop, begeleid door een professionele schilderlerares. In de middag kun je verder werken aan je schilderij, of meedoen aan de kookworkshop waarbij samen met de chefkok de vier gangen voor het diner van de avond worden bereid.
Dag 3: Na het ontbijt, schildert ieder een onderwerp naar eigen keuze en wordt daarbij persoonlijk begeleid. In de tussentijd zorgt de chef ervoor dat er een heerlijke lunch klaar staat. ’s Middags is er weer ruimte om verder te werken aan je schilderij. Voor wie graag iets meer wil zien van de omgeving staat er een bezoek aan Pienza en Montepulciano op het programma. Aansluitend is er een wijnproeverij met viergangendiner. Voor diegenen die liever verder schilderen staat er ook op de agriturismo een heerlijk diner klaar.
Toscane_schilderen-toscane.jpg

Dag 4:
Na het ontbijt mag je iets van het prachtige uitzicht op het doek zetten. Na de lunch is er de mogelijkheid om naar een kaasboerderij te gaan voor een rondleiding en proeverij. Deze laatste avond samen in Toscane wordt afgesloten met een bijzonder afscheidsdiner, uiteraard met een heerlijk glas wijn.
Dag 5: Na een schitterend en creatief weekend, geniet je nog van een heerlijk ontbijt en van het prachtige uitzicht. Daarna is het tijd om uit te checken en naar huis te gaan.
Toscane_collage-3.jpg