1. Home
  2. tips
  3. Toscaanse steden

Toscaanse steden

Toscane is een prachtige bestemming voor natuur- en cultuurliefhebbers. In de eeuwenoude steden tussen het heuvellandschap lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Bezoek wereldberoemde bezienswaardigheden en musea en eindig de dag culinair met de heerlijke Toscaanse keuken. Toscane is eenvoudig met het vliegtuig, maar zeker ook met de auto te bereiken. Er zijn heel veel mooie dorpen en steden in Toscane, wij hebben de top 5 op een rijtje gezet.

Sienna

Siena is een prachtige stad waarin de middeleeuwse gebouwen goed bewaard zijn gebleven. Beroemd zijn de 800 jaar oude stadswal, de gotische zwart-wit gestreepte Duomo uit 1380 of het gecombineerde stadhuis en museum Palazzo Pubblico. Centrum van de stad is het schelpvormige plein Piazza del Campo, waar de wirwar van steegjes op uitkomt. Neem plaats bij een van de vele kleine trattoria voor een Italiaanse koffie of maaltijd.

Florence

Florence staat wereldwijd bekend als een van de mooiste kunststeden ter wereld. Wandelend door het historische centrum langs de Duomo, de vele paleizen en de Ponte Vecchio krijg je een goed beeld van de pracht en praal uit de Renaissance. Combineer de wandeling met een bezoek aan topmusea zoals de Galleria degli Uffizi en Palazzo Vecchio aan het beroemde plein Piazza della Signoria.

Lucca

Het middeleeuwse centrum van Lucca bestaat uit pittoreske straatjes en is omringd door een eeuwenoude stadsmuur. Deze 4 kilometer lange muur wordt door bewoners en bezoekers gebruikt als wandel- en fietspad en geeft een mooi uitzicht over de stad. Bezoek de Duomo di San Martino en de Torre Guinigi, een toren met eikenbomen op de top. Kom tot rust op het Piazza dell’Anfiteatro, een plein gebouwd op de plaats van een oud Romeins amfitheater.

San Gimignano

San Gimignano is vooral bekend om zijn 14 middeleeuwse torens, die tussen de 12e en 14e eeuw zijn gebouwd door vooraanstaande families uit de stad. Het centrum is een van de best bewaard gebleven voorbeelden van een middeleeuwse stad en geeft een goed beeld van het leven in de renaissance. Beklim de 218 treden van de 54 meter hoge Torre Grossa met als beloning een prachtig uitzicht over de stad en omgeving.

Pitigliano

Pitigliano is gebouwd op een imposante klif en is omgeven door 3 rivieren. Hier zwerf je door de smalle straten met kleine huisjes. De stad heeft een complete stadsmuur en was hiermee in het verleden goed beschermd tegen ongewenste bezoekers.

Wees voorbereid

Bezoekers komen vaak met de auto naar Toscane vanuit Nederland of België, of huren een auto in Italië. Toscane is het beste te bezoeken met de auto. Ga goed voorbereid op reis als je vanuit Nederland met de auto gaat en zorg er vooral voor dat je goed verzekerd bent. Je kan onafhankelijk je autoverzekering vergelijken en kijken wat de beste deal is voor jouw persoonlijke situatie. Je kan dan gelijk je autoverzekering berekenen, zodat je voorbereid op pad gaat. Fijne reis!