Tritt – Vakantiehuizen in Toscane

Tritt – Case in Toscana verhuurt, direct van de eigenaren, vakantiewoningen in Toscane. Door deze specialisatie kunnen zij een kwalitatief hoogwaardig en selectief programma aanbieden. Het totale aanbod bestaat uit appartementen, agriturismi, vrijstaande villa’s en landhuizen, B&B’s en kleine sfeervolle hotels. Allemaal door de eigenaren van Tritt bezocht en zorgvuldig geselecteerd. 

Toscane_tritt-agriresidence_vita-mare.jpg

Toscane-Nu tipt alvast een aantal bijzondere accommodaties van Tritt:

Agriresidence Vista Mare

Deze mooie agriresidence ligt in de groene heuvels even buiten het plaatsje Riparbella, op een werkelijk prachtige plek. Heerlijk rustig met een geweldig panoramisch uitzicht op de zee voor de Etruskische kust.

Vista Mare beschikt over 35 appartementen variërend in grootte, geschikt voor 2, 4 of 6 personen. De inrichting in moderne Toscaanse stijl is verzorgd, met sprekende kleuren, tegelvloeren en houten balken. Vista Mare beschikt over twee mooie zwembaden waarvan een met kindergedeelte. ’s Avonds zijn de zwembaden sfeervol verlicht om nog een duik te kunnen nemen in een gezellige ambiance.

Voor de kinderen is er een tafeltennistafel en genoeg speelruimte. Het ondiepe vijvertje bij de receptie is vooral populair onder de kleintjes, vooral wanneer zij mogen helpen bij het voeren van de visjes! De agriresidence kijkt uit over een bos waar wilde zwijnen rondlopen. Afgeschermd door een hek smullen zij dagelijks van etensrestjes, gebracht door de grote en kleine gasten van Vista Mare.

Agriturismo Fattoria di Firenze

Op korte afstand ten zuiden van Florence, midden in het wijngebied van de Chianti Rufina ligt Agriturismo Fattoria di Firenze. Het beschikt over 8 sfeervolle, authentieke appartementen waarin het heerlijk vertoeven is en waar je de sfeer van het Toscaanse landleven kunt proeven.

De locatie is van origine een wijnproducent. Zij staan bekend om hun zeer goede Rufina wijnen, waarvan een groot deel ook wordt geëxporteerd. Daarnaast leveren zij ook olijfolie. Sinds 2007 is de oude wijnboerderij op het landgoed geheel gerestaureerd en nu zijn er 8 prachtige appartementen met een warme uitstraling ontstaan. Bij de restauratie en inrichting van de appartementen heeft men veel oog gehad voor het behouden van het oorspronkelijke karakter van het vroegere boerenleven.

Je  vind er een mooi gelegen zoutwater zwembad met zonneterras en ligstoelen. Op verzoek kun je (tegen betaling) een ontbijt krijgen in het appartement. Het landgoed heeft 6 ezels waarmee een tour kan worden gemaakt over het landgoed en door de wijngaarden. Natuurlijk leuk voor kinderen. Je kunt ook de wijnkelder bezoeken en daar de wijnen en olijfolie van het landgoed proeven. Deze kun je overigens ook hier kopen.

Op de dag dat graaf Carlo Alberto Fumi Cambi Gado, een befaamd vinoloog, hier zijn intrek nam, werd de tot op heden zeer bekende Pugnawijn een feit. Het familiebedrijf gaat over van vader op zoon en de familie Fumi Cambi Gado is tot op de dag van vandaag een bekende wijnproducent. De wijn die hier wordt gemaakt moet minstens drie jaar rijpen in houten wijnvaten, voordat deze perfect op smaak is.

Casa al Pino

Casa Al Pino ligt verscholen in de heuvels even buiten het dorpje Riparbella in het hart van de Etruskische kuststreek. Deze “Costa degli Etruschi” strekt zich uit tussen Livorno en Piombino. Een ideale vakantiebestemming in Toscane! Je vindt hier mooie stranden afgeschermd door pijnboombossen, middeleeuwse dorpjes, wijnroutes en plaatsen met erfstukken uit de Etruskische tijd.

Casa Al Pino biedt de mogelijkheid om lekker te luieren bij het mooie zwembad afgewisseld met bezoekjes aan het strand en dorpjes in de omgeving. Het huis beschikt over 4 slaapkamers en 2 badkamers; heeft veel leefruimte en is rustiek en functioneel ingericht en voorzien van alle moderne gemakken. Je geniet hier optimale privacy, het huis staat op een heuvelachtig grondstuk van ca. 1,2h waar vroeger druiven werden verbouwd. Nu staan er struiken, olijfbomen en wilde vegetatie. Vanaf het zwembad heb je een mooi uitzicht op de heuvels rondom en het dal van de Val di Cecina. Bij mooi weer kan je een streepje kust zien.

Borgo Alberi

Zeer rustig en verscholen in de heuvels rond Montaione in het hart van Toscane ligt Borgo Alberi. Oorspronkelijk waren de gebouwen oude boerderijen en een huis uit de zeventiende eeuw. Hier woonden vroeger de boeren en de landeigenaar. Nu zijn het mooie vakantiehuizen met ruime, gezellige appartementen.

De oude gebouwen zijn volledig gerestaureerd. De 10 appartementen zijn ruim opgezet, variërend van 75 tot 135 vierkante meter. Het geheel wordt omgeven door een groot stuk grond, volledig omheind. Deze mooie heuvelachtige locatie heeft diverse trappen om o.a. het zwembad met apart kinderbad en zonneterras met ligstoelen te bereiken. Her en der staan ook enkele kinderspeeltoestellen. In het hoofdgebouw is ook een grote ruimte geschikt voor (trouw)feesten e.d.

Vista Verde Relais

Vista Verde Relais is een kindvriendelijk en overzichtelijk relais met 33 appartementen verdeeld over 5 landhuizen. Deze familie residence met 2 zwembaden, kinderbad, restaurant, tennisbaan en speeltuin ligt op slechts 10 kilometer van de Toscaanse kust en is gemakkelijk aan te rijden.

Aan het begin van de 19e eeuw besloot de Baldasserini familie een landgoed met oude boerderij en authentiek kapelletje op te knappen als vakantieoptrekje. Zo ontstond Vista Verde Relais. Met zoveel ruimte besloten ze nog een tweetal landhuizen bij te bouwen in de originele Toscaanse bouwstijl. De laatste 2 landhuizen zijn splinternieuw en liggen verder van de faciliteiten als het ware ‘tussen de wijngaarden’.

Het restaurant heeft typisch Toscaanse recepten op het menu. Uiteraard gaan deze perfect samen met de zelf geproduceerde wijnen van de familie Baldasserini. Op woensdagavond worden er vriendschappen tussen de families gesloten tijdens het gezellige Toscaanse buffet in de buitenlucht. De landhuizen liggen om de 2 zwembaden, het kinderbad, restaurant, de tennisbaan en speeltuin heen. Een overzichtelijke vakantieplek voor een ontspannen familievakantie.