Agenda Februari

Carnaval wordt ook in Toscane gevierd. Met name in Viareggio kun je genieten van schitterende optochten. In februari kun je in Toscane ook nog profiteren van de winteruitverkoop bij veel winkels. In onze Agenda van februari vind je een overzicht van interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen in Toscane.

Evenementen en Festivals

Saldi! Uitverkoop in Italië
Donderdag 5 januari 2023 start de grote uitverkoop in Italië! Vanaf die dag kun je in winkels, boetiekjes en outlet centra in Toscane twee maanden lang (merk)kleding kopen met kortingen die kunnen oplopen tot 70%! In Italië gelden wettelijke regels voor de uitverkoop. Zo is de officiële start van de winteruitverkoop, i saldi inverno, op de eerste donderdag van januari. De uitverkoop mag maximaal 60 dagen duren (in Florence dit jaar tot en met 5 maart) en bij de afgeprijsde artikelen moeten zowel de originele prijs als de korting, lo sconto, duidelijk vermeld staan.

Antiekmarkt Arezzo
Het historische centrum van Arezzo verandert ieder eerste weekend van de maand in een walhalla voor antiekliefhebbers en koopjesjagers. De antiekmarkt van Arezzo is de grootste antiekmarkt van heel Italië,door de straatjes van de stad vind je ruim 500 kraampjes met antieke meubels en kroonluchters, maar ook tweedehands boeken, kunst, juwelen en allerlei delicatessen uit de streek.

arezzo-markt-antiek

Valentijnsdag
Op Valentijnsdag met je geliefde op pad? Ga naar het museum! In Italië kun je op 14 februari onder de noemer ‘A San Valentino, innamorati dell’arte’ met z’n tweeën naar het museum voor de prijs van slechts één toegangsticket. 

Gratis naar musea
Elke eerste zondag van de maand kun je in Italië gratis naar musea die door de Italiaanse staat worden beheerd, zo ook in Florence en Siena. In Florence hoef je op de eerste zondag van de maand geen entree te betalen voor de Galleria degli Uffizi, de Galleria dell’Accademia en de Medici-kapellen.

Carnaval Viareggio
Het Carnaval van Viareggio valt in februari of maart en is een waar spektakel, met prachtige praalwagens, diverse optredens en een groot vuurwerk ter afsluiting. De Toscaanse kuststad wordt wel eens de ‘hoofdstad van het carnaval’ genoemd. Het Carnavale di Viareggio is uitgegroeid tot een van de mooiste en grootste carnavalsfeesten ter wereld. De carnavalswagens worden elk jaar groter en mooier en de gebeurtenissen die worden uitgebeeld worden tot in het kleinste detail uitgewerkt. Alle details van het carnaval en het jaarlijkse programma vind je op de speciale website voor het Carnevale di Viareggio.

viareggio-carnaval

Carnaval Castiglion Fibocchi
Het kleurrijke carnaval van Castiglion Fibocchi is misschien wel het mooiste carnavalsfeest van Toscane. De feestvierders vieren tussen de middeleeuwse muren van Castiglion Fibocchi carnaval net als in Venetië in prachtige kostuums en barokke maskers.

Concerten Puccini
In Lucca, waar Puccini lange tijd heeft gewoond, wordt de concertreeks Puccini e la sua Lucca uitgevoerd. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag kun je in de kerk van San Giovanni, waar Puccini gedoopt is, een concert bijwonen. Aanvang 19.00 uur. Kijk op de website voor het volledige programma.