Boekentips

Intro

Tekst.

Elke dag in Toscane

In Elke dag in Toscane vertelt Frances Mayes het lyrische verhaal over haar twintig jaar durende liefdesaffaire met Toscane, de mensen, de cultuur en de levensstijl.  Daarnaast vertelt ze over het verrukkelijke leven in Bramasole, haar favoriete recepten en de...

Lees meer

Vissen voeren : Het andere Toscane

Fiorenzo, Mirko en Tiziana: drie levens die elkaar kruisen op een onwaarschijnlijke, desolate plek in de wereld: Muglione, in het binnenland van Toscane, een streek van werkeloosheid en stilstaande wateren.  Fiorenzo komt uit Muglione, in het Toscaanse binnenland, een...

Lees meer

The curious eater – de geheimen van de Toscaanse keuken

Toscane voor foodies. Fotografe Sofie Delauw en schrijver Toni De Coninck doorkruisten Toscane om er de van smaak doordrongen gastronomie beter te leren kennen.  De Toscaanse keuken vindt zijn oorsprong in wat men in Italië de cucina povera noemt, letterlijk: de...

Lees meer

Een huis in Toscane

Als de Amerikaanse Frances Mayes een verlaten villa koopt op het platteland van Toscane treft ze verbleekte fresco's aan onder het stucwerk in haar eetkamer, een wijngaard die is overgroeid door braamstruiken, en een verdwaalde schorpioen onder haar kussen.  En vanuit...

Lees meer

Het beste van de Italiaanse keuken

De 200 recepten in dit dikke boek vol prachtige foto's zijn uitgezocht en geschreven door de Italiaanse chef-kok en voedsel veteraan Carla Bardi. Hier vind je het echte voedsel van Italië, de authentieke gerechten die elke dag in huizen en trattoria's worden...

Lees meer

De bijvangst

De wegen van actrice Louise Bergmans, haar puberdochter Merel en autodief Titus Troost kruisen elkaar in de zomervakantie, bij een parkeerplaats langs de snelweg naar het zuiden. Wat bij een eenmalige confrontatie had moeten blijven, ontaardt door een reeks van...

Lees meer

Toscane in huis : Een stijl van leven

In dit schitterend geïllustreerd boek neemt Frances Mayes ons mee terug naar haar dagelijkse leven in het betoverende Toscane. Het boek is doortrokken van de Toscaanse overtuiging van eenvoud, de samenhang van voedsel en eten, en het belang van familie en vrienden,...

Lees meer

Elke dag in Toscane

In Elke dag in Toscane vertelt Frances Mayes het lyrische verhaal over haar twintig jaar durende liefdesaffaire met Toscane, de mensen, de cultuur en de levensstijl.  Daarnaast vertelt ze over het verrukkelijke leven in Bramasole, haar favoriete recepten en de...

Lees meer

Ginevra – Een Italiaanse liefdesgeschiedenis

Toscane, Florence, 1347. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio erop nahoudt. ]]>

Lees meer

101 mooiste plekken van Italië

Iedereen houdt van Italië! Het mediterrane land barst van de eeuwenoude monumenten, schitterende kerken, drukke pleinen en gezellige bars. Venetië, Rome, Toscane: elke plek heeft zijn eigen charmes en unieke geheimen. Laat je inspireren door de 101 mooiste verborgen...

Lees meer

De Medici

Florence, 1429. Giovanni de’ Medici heeft van het familiebedrijf een van de machtigste banken van de wereld gemaakt. Als hij op mysterieuze wijze om het leven komt, moeten zijn zoons Cosimo en Lorenzo alles op alles zetten om hun vijanden te slim af te zijn en hun...

Lees meer

Villa Serena

Emily Robertson mag niet klagen. Ze woont in een gerestaureerde boerderij in Toscane, met drie schattige kinderen en een succesvolle en liefhebbende man een mooier leven kan ze zich niet wensen. Maar wanneer haar man haar per sms dumpt, zit ze met de handen in het...

Lees meer

Gino Bartali : De leeuw van Toscane

Het verzwegen verhaal van de wielrenner die de grootste comeback in de Tour de France-geschiedenis maakte en die tijdens de Tweede Wereldoorlog een geheime held was in het Italiaanse verzet. 18 juni 1948: Cannes werd nog nooit zo vroeg wakker. Duizenden...

Lees meer

Vissen voeren : Het andere Toscane

Fiorenzo, Mirko en Tiziana: drie levens die elkaar kruisen op een onwaarschijnlijke, desolate plek in de wereld: Muglione, in het binnenland van Toscane, een streek van werkeloosheid en stilstaande wateren.  Fiorenzo komt uit Muglione, in het Toscaanse binnenland, een...

Lees meer

De bloementuin

Als Iris Donati in Londen haar evenbeeld tegen het lijf loopt, wordt haar wereld op zijn kop gezet. Deze vrouw, Viola, moet haar verloren tweelingzus zijn, ze reizen af naar Toscane. Twintig jaar lang werden de zussen van elkaar gescheiden. Op zoek naar hun wortels...

Lees meer

De duizend tinten van Toscane

Toscane is één groot openluchtmuseum, met middeleeuwse stadjes, een enorme rijkdom aan kunstschatten en heuvels vol groene cipressen.  De hele regio tot in detail beschrijven is een moeilijke opgave. Over al die grote kunstenaars die hier leefden, werkten, ademden....

Lees meer

De Zilveren Lepel Toscane

Toscane is de geboortegrond van de Italiaanse keuken zoals we die heden ten dagen kennen. De streek is over de hele wereld beroemd om zijn eenvoudige en heerlijke eten. De Zilveren Lepel Toscane bevat zowel authentieke regionale recepten als lokale tradities,...

Lees meer

Villa Toscane

Voor Heleen en Carlo gaat een langgekoesterde wens in vervulling met hun Italiaanse agriturismo. Het Toscaanse leven lacht hen toe tot een verschrikkelijke gebeurtenis alles op zijn kop zet...  Als Carlo Marino zijn baan bij een bank verliest, besluiten hij en zijn...

Lees meer

De smaken van Italië

'De smaken van Italië' is een bekroonde klassieker geschreven door Claudia Roden, een van de belangrijkste culinaire auteurs van dit moment.  Toen het boek in 1989 voor het eerst verscheen, maakte het al een enorme indruk. Sindsdien bleef het het meest gezaghebbende...

Lees meer

Verloren onschuld

Elizabeth George brengt in Verloren onschuld het beste van twee werelden bij elkaar: de oer-Engelse Lynley en Italië. Wanneer de 9-jarige Hadiyyah Upman plotseling verdwijnt uit Londen, is sergeant Barbara Havers er net zo kapot van als de vader van het meisje....

Lees meer

De echte Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is en blijft een van de beste ter wereld. Elke Italië-liefhebber weet dat er meer is dan pasta en pizza - hoewel een huisgemaakt pizzadeeg belegd met zelfbereide, zoete tomatensaus en smaakvolle ingrediënten zelfs de grootste fijnproevers kan...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This