Delicatessen en specialiteiten van Toscane

De Italiaanse keuken bestaat niet. Elke regio heeft zijn eigen delicatessen en specialiteiten en binnen die regio zijn er weer tal van verschillende recepten, bereidingswijzen en geheime ingrediënten…

Een greep uit de delicatessen en specialiteiten van Toscane.

Kaas & vleeswaren

Het is de hele dag genieten in Toscane, met op elke straathoek een delicatessenwinkel en talloze restaurants waar je de smaak van de regio kunt proeven. Kaas Italiaanse kaas smaakt de hele dag door: bij het ontbijt, op een broodje of in een salade tijdens de lunch,...

Lees meer

Wijn uit Toscane

Zorg dat je in je koffer(bak) ruimte hebt voor een paar flessen wijn uit Toscane. Er valt veel te genieten, van de bekende Chianti-wijnen en de Vernaccia di San Gimignano tot Brunello di Montalcino en de Vino Noble di Montepulciano.  Elke streek, elk dorp heeft vaak...

Lees meer

Dolcissimo – zoetigheden uit Toscane

Zoeter dan zoet, de toetjes, taarten en koekjes waar Toscane bekend om staat. Cantuccini, panforte, ricciarelli, torta della nonna, zuccotto, ijs in alle smaken en kleuren… ze weten hier wel wat lekker is!  Volgens de inwoners van Siena is zelfs de tiramisù hier ooit...

Lees meer

Buccellato – specialiteit uit Lucca

Volgens een oud spreekwoord ben je niet in Lucca geweest als je geen buccellato hebt gegeten. Proef dus zeker een stukje van dit bijzondere brood als je in Lucca bent! Het beste adres voor een stukje buccellato is Taddeucci. In 1881 bedacht de toenmalige bakker Jacopo...

Lees meer

Kaas & vleeswaren

Het is de hele dag genieten in Toscane, met op elke straathoek een delicatessenwinkel en talloze restaurants waar je de smaak van de regio kunt proeven. Kaas Italiaanse kaas smaakt de hele dag door: bij het ontbijt, op een broodje of in een salade tijdens de lunch,...

Lees meer

Pasta uit Toscane

Hoewel de inwoners van Toscane ook wel boneneters worden genoemd, doen ze zich niet alleen tegoed aan bonen. Er staat ook vaak pasta op het menu, bijvoorbeeld pappardelle (brede lintpasta) of pici (dikke spaghetti).  Neem een paar vaak prachtig versierde pakken...

Lees meer

Wijn uit Toscane

Zorg dat je in je koffer(bak) ruimte hebt voor een paar flessen wijn uit Toscane. Er valt veel te genieten, van de bekende Chianti-wijnen en de Vernaccia di San Gimignano tot Brunello di Montalcino en de Vino Noble di Montepulciano.  Elke streek, elk dorp heeft vaak...

Lees meer

Olijfolie uit Toscane

Toscane is niet alleen beroemd om de wijn, maar ook om de olijfolie. De olijfbomen zorgen elk jaar opnieuw voor een enorme hoeveelheid olio d’oliva, fluweelzacht van smaak. Zeker pas na de oogst is een geroosterd stuk brood, besprenkeld met alleen wat olijfolie, een...

Lees meer

La Vialla

In het oosten van Toscane bevindt zich een paradijs voor lekkerbekken: Fattoria La Vialla. Hier worden al meer dan dertig jaar de lekkerste biologische producten en authentieke delicatessen uit Toscane gemaakt, zoals een overheerlijke olijfolie, pecorino...

Lees meer

Wijn in het museum

Aan de Vernaccia di San Gimignano, de bijzondere witte wijn die rondom het Toscaanse torenstadje wordt gemaakt, is een heus museum gewijd. In het Museo del Vino della Vernaccia di San Gimignano maak je op spectaculaire wijze kennis met deze wijn – en niet alleen door...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This