Het Caravaggio-vonnis

In Het Caravaggio-vonnis – een thriller van de hand van voormalig hoofdcommissaris Marco De Franchi – worden op het platteland van Toscane twee bijna identieke kinderen ontvoerd. Het zinderende debuut van Marco De Franchi is een absolute pageturner met echo’s van Dan Brown en The Silence of the Lambs. Op briljante wijze onthult De Franchi de ene wending na de andere, zonder vaart te verliezen. Het resultaat is een wervelende thriller die blijft verrassen en verontrusten.

Op het platteland van Toscane worden twee bijna identieke kinderen ontvoerd. Een van hen weet te ontsnappen en vertelt wat er is gebeurd, maar de jonge commissaris Valentina Medici weet zeker dat hij iets verbergt. Dan verdwijnt er nog een kind, en de tijd begint te dringen. Valentina moet uitzoeken wie hierachter zit om de kinderen te kunnen redden.

Ze vermoedt een gruwelijk complot, maar wordt alleen geloofd door Fabio Costa, een uit de gratie geraakte collega met een duister verleden. Samen moeten ze op zoek naar een nietsontziende moordenaar met een morbide, wrede obsessie, die hen steeds een stap voor lijkt te zijn. Het is Valentina’s eerste officiële onderzoek, maar al snel vreest ze dat het ook haar laatste zal zijn. Want niemand kan zo diep de duisternis in duiken en daar ongeschonden uit terugkeren…

Marco De Franchi (1962) werd geboren in Rome en woont inmiddels vlak bij Pisa met zijn vrouw en twee kinderen. Hij was jarenlang hoofdcommissaris bij de Italiaanse politie, en gebruikte zijn ervaringen voor het schrijven van zijn debuut Het Caravaggio-vonnis.

‘Een verrassende thriller vol onverwachte wendingen waar we niets over kunnen zeggen: je moet het ervaren.’ – ELLE Italia
‘Leest razendsnel, dankzij elke nieuwe schokkende ontdekking.’ – La Repubblica

Het Caravaggio-vonnis
Marco De Franchi
Xander Uitgevers, 2022
ISBN: 9789401618113
€ 21,99