De leukste winkels in Lucca

De Via Fillungo is de belangrijkste winkelstraat van Lucca, met veel schoenen- en kledingwinkels. In de zijstraatjes vind je de kleinere winkeltjes met lokale delicatessen als olijfolie, kastanjetaart, versgemaakte pasta en wijn. Toscane-Nu geeft een aantal tips voor leuke winkels in Lucca!

Toscane_winkelen-lucca-Taddeucci-k.jpg

De beroemde buccellato

De beste bakker van Lucca en omstreken is Taddeucci. In 1881 bedacht de toenmalige bakker Jacopo Taddeucci de buccellato, een zoet broodje met anijs en rozijnen, inmiddels uitgegroeid tot een van de beroemdste lokale specialiteiten.
Piazza San Michele 34, Lucca

Ook bij Massei Ugo kun je terecht voor een stukje buccellato, maar wij gaan hier vooral heen voor honing, wijn en likeur.
Via Sant’Andrea 19, Lucca

Toscane_winkelen-lucca-Antica-Bottega-Prospero--k.jpg

In de bonen

Bij Antica Bottega Prospero vind je de trots van Toscane: veel meel, bonen en granen, zoals farro (een soort spelt) en kastanjemeel. De inwoners van Toscane worden niet voor niets mangiafagioli (boneneters) genoemd; gerechten met bonen staan vaak op het menu. Oordeel zelf en sla hier goed in!
Via Santa Lucia 13, Lucca 

Oude schetsen

Rondom het kerkje San Giusto wordt zeer regelmatig een boekenmarkt(je) gehouden. Liefhebbers kunnen daarnaast hu hart ophalen bij Pera, waar naast boeken schitterende schetsen van Lucca en omgeving te koop zijn.
Corte del Biancone 5, Lucca

Toscane_winkelen-lucca-San-Giusto-g.jpg