De leukste winkels in Siena

De meeste winkels in Siena vind je in de straten Via Banchi di Sopra en Via di Citta. Hier vind je veel ketens, zoals Feltrinelli (boeken), Kiko (make-up), Benetton (kleding) en Intimissimi (lingerie). Toscane-Nu tipt een aantal kleinere, minder bekende adressen die je niet mag overslaan in Siena! 

Zoete koekjes

Siena staat vooral bekend om haar zoetigheid: panforte, ricciarelli, amaretti, cavallucci, cantuccini… Het ruikt in de smalle straatjes geregeld naar een van deze lekkernijen. Ze zijn ook op veel plaatsen te koop, om ter plekke te nuttigen of om mee te nemen voor thuis. De beste bakker van de stad is Pasticceria Nannini maken ze de lekkerste koekjes, die ze vaak ook nog prachtig tentoonstellen in de etalage.
Via Banchi di Sopra 24, Siena

Toscane_winkelen-siena-Pasticceria-Nannin--k.jpg

Proeven bij Antonio

Lekkers voor onderweg of thuis haal je bij Antonio. In zijn kleine winkeltje is het vaak dringen geblazen. Antonio neemt dan ook de tijd om je te helpen met kiezen, en dat doet hij door je van alles te laten proeven. Een ware belevenis!
Via di Città 93-95, Siena

Walhalla voor lekkerbekken

Culinair inslaan kan ook bij het Consorzio Agrario di Siena, een waar walhalla voor lekkerbekken. Je vindt hier in culinair opzicht het beste wat Siena en omgeving te bieden heeft, van kaas en vleeswaren tot wijn en vin santo, van chocolade tot truffels, van olijfolie tot snoepjes. Er is ook een bakkerij voor versgebakken brood en pizza.
Via Pianigiani 9, Siena

Toscane_winkelen-siena-Consorzio-Agrario-di-Siena-k.jpg

Dolci Trame

Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, koop je bij Dolci Trame geen delicatessen maar tassen, sjaals, hoeden, schoenen en andere accerssoires. De Italiaanse Elisabetta en Federica zorgen samen voor een immer interessante collectie, een gezellige sfeer en uitmuntend advies.
Via del Moro 4, Siena

Toscane_winkelen-siena-Dolci-Trame---k.jpg

Fort vol wijn

Wie nog ruimte in koffer of achterbak overheeft, brengt zeker ook een bezoek aan het fortezza van Siena, waarin de Enoteca Italiana huist. Hier vind je meer dan 1500 verschillende wijnen! Daar zit vast iets naar jouw smaak bij…
Fortezza Medicea, Piazza della Liberta 1, Siena