Markten Lucca

In Lucca kun je in een kerk naar de markt. In de voormalige kerk Santa Maria del Carmine aan het Piazza del Carmine vind je zo’n honderd kraampjes met groente en fruit. 

In de straten rondom kun je je boodschappentassen vullen met vlees, vis en andere levensmiddelen. De markt is elke dag van de week geopend van 7.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 19.30 uur. ’s Winters is er op woensdagmiddag geen markt, ’s zomers is er op zaterdagmiddag geen markt.

Elke ochtend is er voor de vroege vogels de Mercato Ortofrutticolo op het Piazza Caduti del Lavoro, net even buiten de stadsmuren van Lucca. Al vanaf half zeven kun je hier terecht voor verse groente en fruit. Op woensdag- en zaterdagochtend is er een grote markt (food en non-food) in en om de Via dei Bacchettoni.

Toscane_markt-lucca-antiek-1.jpg

Antiekmarkt

Meer dan driehonderd kramen vol antiek en curiosa verzamelen zich elk derde weekend van de maand rondom de Duomo van Lucca. Op het Piazza Antelminelli, het Piazza San Giusto en het Piazza San Giovanni struin je in het hart van Lucca langs meubels, juwelen, oude boeken, kunst en servies. Tegelijkertijd vindt op het Piazzetta San Carlo en het Piazzetta dell’Arancio Piazzetta dell’Arte plaats, een kleinere markt met veel lokale kunstenaars en ambachtslieden die hun creaties te koop aanbieden.

Toscane_markten-siena-bloemen.jpg

Bloemenmarkt

In het weekend van 27 april wordt een grote bloemenmarkt gehouden in het centrum van Lucca, de Fiera dei Fiori di Santa Zita. Het ovale Piazza dell’Anfiteatro verandert even in een kleurrijke en geurige bloemenzee.Het plein en de straatjes er omheen zijn vol van de intense geur van bloemen, gebak, wijn en spijs.

Op deze markt kun je behalve van talloze bloemen ook genieten van typische producten van Lucca als DOC-wijnen, extra vergine olijfolie, brood en gebak, vlees en groenten en natuurlijk typische delicatessen zoals Buccellato en kastanjes.