Markten Pisa

De Logge di Banchi in Pisa werden tussen 1603 en 1605 gebouwd. ‘Banchi’ refereerde aan de bancarelle – de kraampjes van wat eens de belangrijkste wol- en zijdemarkt van de stad was. Tot op de dag van vandaag zijn de loggia’s in gebruik als marktplaats.

Elk tweede weekend van de maand kun je hier naar de markt, tijdens Pisa a Braccia Aperte – als Pisa je met ‘open armen’ ontvangt. De markt is onderverdeeld in drie secties, elk aan verschillende categorieën koopwaar gewijd. In het eerste deel (van Piazza Cavallotti tot aan Piazza dei Cavalieri) vind je voornamelijk antiek en modern meubilair, in het tweede deel (Via Ulisse Dini) verzamelen zich de lokale kunstenaars en in het derde deel (Via Oberdan) vind je handwerk en zogenaamde etnische producten.

Toscane_markt-pisa-1a.jpg

Op woensdag en zaterdag kun je naar de markt aan de Via Paparelli en naar de markt aan de Via San Martino. Erg gezellig is ook de Mercato delle Vettovaglie, onder de bogen van het gelijknamige plein. Hier vind je ’s ochtends de meest heerlijke producten, waar ’s avonds mee gekookt wordt in de omliggende restaurantjes.

In Marina di Pisa kun je van oktober tot en met mei elke eerste dinsdag van de maand naar de markt aan de Via Don Callisto Mander en op het Piazza Santissima Maria Ausiliatrice. ’s Zomers (juni, juli, augustus en september) vindt de markt plaats aan de Via Moriconi.