Pretparken in Toscane

Ga je met kinderen op vakantie naar Toscane dan zullen deze ongetwijfeld na enkele dagen steden en dorpen bezoeken en landschappen en kunst en cultuur bekijken, behoefte hebben aan ontspanning en afkoeling in een waterpark, pretpark of avonturenpark. Kinderen kunnen zich hier lekker laten gaan en de ouders genieten van de rust op een terras.

Toscane-Nu tipt de leukste pretparken in Toscane.

Piccolo Mondo

In het plaatsje San Giuliano Terme, niet ver van Pisa, ligt pretpark en waterpark Piccolo Mondo. Ideaal voor een dagje plezier voor kinderen, tieners, ouders en grootouders, als afwisseling tussen alle fraaie landschappen en cultuur in Toscane.

Er zijn 18 attracties, waaronder de hoogste glijbaan van Toscane en een zwembad met zonneterras. Andere attracties zijn een kartbaan, een 5D bioscoop, enkele kermisattracties voor kinderen en een piratenboot. Voor Piccolo Mondo geldt een prezzo unico, één vaste toegangsprijs voor alle attracties, shows en zwembad (het zwembad is open van 1 juni tot half september).

Piccolo Mondo
Strada Provinciale 9, San Giuliano Terme (loc. Madonna dell’Acqua), Pisa

Cavallino Matto

Cavallino Matto, letterlijk vertaald ‘het gekke paardje’, is het grootste pretpark van Toscane. Het park is gelegen in een dennenbos in Marina di Castagneto Carducci, dichtbij Cecina. Het pretpark beschikt over 26 attracties voor jong en oud. Er zijn onder meer verschillende achtbanen, een vrije val van 50 meter hoogte, een treintje, bootjes, boomstammetjes, een 4D cinema, diverse shows, etc. Kinderen kleiner dan 100 centimeter mogen gratis naar binnen. In de zomermaanden is het park geopend van van 10.30 tot 18.30 uur.

Cavallino Matto
Via Po 1, 57024 Marina di Castagneto

Twee kleinere pretparken in Toscane zijn Parco Pitagora en Parco Bim Bum Bam.

Parco Pitagora

Parco Pitagora is meer een kinderpretpark met springkastelen, bootjes, draaimolens, botsauto’s, trampolines en een achtbaan. Er is ook een bar aanwezig. De toegang is gratis, je betaalt voor de attracties die je gebruikt. Het kleinschalige pretpark is gezellig en knus en geeft ook de mogelijkheid om de kinderen wat losser te laten.

Parco Pitagora
Via Pitagora angolo Via Aurelia, Lido di Camaiore

Parco Bim Bum Bam

Pretpark Bim Bum Bam is een klein gezellig familiepark met ondermeer diverse glijbanen, springkastelen, bootjes, electrische go karts, bollenkasteel en een babypark. Het pretpark ligt in Torre del Lago Puccini, een dorp vlakbij Lucca. Ideaal voor de kinderen om even wat stoom af te blazen terwijl de ouders wat op adem kunnen komen op de terrassen. Je betaalt voor tokens, die je kan inzetten bij de attracties.

Parco Bim Bum Bam
Viale Marconi 307, Torre del Lago Puccini