Natuurparken in Toscane

Toscane is beroemd om de groene heuvels, de schitterende vergezichten waarbij je altijd wel een paar donkergroene cipressen ziet afsteken tegen de blauwe lucht. De regio kent naast deze prachtige natuur ook een aantal echte natuurparken.

Toscane telt drie nationale natuurparken: het Parco Nazionale dell’Arcipelago Toscano, het Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi en het Parco Nazionale dell’Appennino Tosco-Emiliano.

Toscane_natuur-parken-g.jpg

Daarnaast zijn er drie regionale natuurparken: het Parco della Maremma, het Parco degli Alpi Apuane en het Parco di Migliarino San Rossore.

Maar er is meer. Zo zijn er twee schitterende natuurgebieden van het Wereld Natuur Fonds. Ook bijzonder is het Parco della Pace (Park van de Vrede), dat herinnert aan een wrede aanval die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog plaats vond.

Bijzonder zijn ook de zes parken van Val di Cornia, in het zuiden van de provincie Livorno, aan de kust ter hoogte van Elba. Deze parken kunnen terugkijken op duizenden jaren geschiedenis, van de Etrusken tot nu. De parken omvatten twee archeologische parken, 4 natuurparken, 3 musea en een informatiecentrum. Kijk voor meer informatie over alle zes verschillende parken op de website van de Parchi della Val di Cornia.