Kleurrijke tarottuin van Niki de Saint Phalle

Met een enorme voorsprong is de Tarottuin van Niki de Saint Phalle in de buurt van Capalbio de meest magische plek van heel Toscane. Laat je verleiden door de kleurrijke beelden en de bijzondere sfeer die op deze plek te voelen is.

Niki de Saint Phalle werd bekend door haar wulpse vrouwenbeelden en haar vrolijk gekleurde fontein bij het Centre Pompidou in Parijs. Inspiratie voor de Tarottuin, de Giardino dei Tarocchi, deed ze op in Parc Guell in Barcelona, waar Gaudi een vrolijke fantasiewereld schepte. Nadat het idee voor de tuin langzaam vorm kreeg, duurde het nog twintig jaar voordat de beeldentuin helemaal klaar was.

Toscane_park-tarrot-1.jpg

Beelden

Tijdens de aanleg van de tuin en de bouw van de beelden die de tuin bevolken, woonde Niki de Saint Phalle zelf in een van haar creaties. In de enorme roze vrouw met het zwarte gezicht en blauwe haar genoot Niki van de vorderingen aan haar tuin en maakte ze schetsen voor andere creaties.

Aan de hand van 22 tarotkaarten heeft Niki de Saint Phalle geprobeerd een levensvisie neer te zetten. Wie door de tuin wandelt, kan niet anders dan vrolijk worden. En dat is precies wat Niki de Saint Phalle voor ogen had: de bezoekers moesten blij worden van haar tuin.

Ook genieten van al die prachtige beelden? De tuin is van begin april tot half oktober elke dag van 14.30 tot 19.30 uur geopend. Bestudeer van tevoren wel goed de routebeschrijving op de website van het park, want de tuin ligt echt een beetje verstopt. Het voordeel daarvan is dat je hier geen busladingen toeristen treft, dus neem echt de moeite om even te zoeken!

Il Giardino dei Tarocchi
Pescia Fiorentina, località Garavicchio-Capalbio