Vlindertuin Villa Garzoni

Vlak bij het Parco di Pinocchio vind je in het dorpje Collodi de prachtige Giardino Garzoni, de tuin van het gelijknamige kasteel, dat in Toscane wel het huis met de honderd vensters wordt genoemd.

Toscane_park-Vlindertuin-1a.jpg

Villa Garzoni

Villa Garzoni kent beroemde bewoners en bezoekers. Zo heeft Napoleon er een eigen kamer gehad en schijnt Lorenzini, de bedenker van Pinokkio, in de keuken hebben gezeten om te werken aan het verhaal over de houten ondeugd. De villa werd gebouwd in 1633 op de plaats van de zomerresidentie van de familie Garzoni die reeds sinds 1366 eigenaar was van de terreinen. De eerste verdieping van de villa is toegankelijk voor publiek. Je kunt hier onder andere de balzaal, de slaapkamers, de salon, de keuken en de centrale gang met een groot aantal fresco’s bewonderen.

Vlinders

We komen echter voor de tuinen, die in de zeventiende en achttiende eeuw zijn aangelegd door de familie Garzoni. Je vindt er in kunstige vormen gesnoeide bomen, rotsen, waterpartijen, marmeren en keramiek beelden van muzen en Griekse goden, een labyrinth en unieke vlinders. In het Collodi Butterfly House wonen honderden vlinders die je normaal gesproken alleen in de tropen kunt bewonderen. Ze fladderen in het rond in een tropische kas vol kleurrijke bloemen en planten, waar je als bezoeker heerlijk tussendoor mag dwalen.

Villa Garzoni
Piazza delle Vittoria 3, Collodi