Bruschetta met tomaat

Het meest Toscaanse gerecht is misschien wel bruschetta (spreek uit: broesketta), geroosterd brood met tomaat, knoflook, olie en basilicum. In een handomdraai tover je deze Toscaanse lekkernij op tafel. Heerlijk als voorgerecht, maar ook als lichte lunch of als tussendoortje.

Ingrediënten (voor 10 stuks):

2 flinke tomaten
extra vergine olijfolie
peper en zout
2 teentjes knoflook
1 ciabatta
blaadjes basilicum

Bereiding

Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng de tomatenblokjes met een beetje extra vergine olijfolie en wat peper en zout.
Snijd de ciabatta in tien sneetjes.
Snijd de teentjes knoflook doormidden en bestrijk hiermee de bovenzijde van elk sneetje brood. Besprenkel met olijfolie en rooster de sneetjes ciabatta kort. Beleg met de blokjes tomaten en garneer met wat basilicum.